Ny hybrid-harddisk fra Seagate

Seagate har annonceret sin første hybrid-lagerenhed, der kombinerer Flash-hukommelse og en almindelig harddisk.

I forbindelse med Computex-messen i Taiwan har harddisk-producenten Seagate annonceret en hel stribe af nye modeller. En af de mest spændende er Momentus 5400 PSD (Power-Saving Drive), som er en kombination af et Flash-baseret lagermedie og en harddisk.

Lagerenheden til bærbare computere indeholder en 5.400-rpm-disk og 256 MB Flash-hukommelse, som kendes fra usb-nøgler og kort til digitale kameraer. Flash-hukommelsen fungerer som et mellemlager for data fra harddisken og skal blandt andet reducere opstarttiden til få sekunder.

I modsætning til den almindelige arbejdshukommelse i pc'en bliver indholdet i Flash-lageret ikke slettet, når der slukkes for strømmen.

Seagate oplyser at harddisken kan vågne 20 procent hurtigere fra dvale-tilstand og strømforbruget reduceres med op til 50 procent i forhold til en normal disk, fordi de oftest benyttede data læses direkte fra Flash-lageret. Og det skulle så igen forlænge batterilevetiden i mobile computere.

Hybridenheder som denne spås en stor fremtid på notebook-markedet, og nogle analytikere regner ligefrem med, at Flash-hukommelse helt vil fortrænge den konventionelle harddisk.

Men indtil videre er Flash stadig alt for dyr, og løsningen kan derfor være at kombinere de to verdener - som Seagate har gjort i sit nye produkt.

Blandt de nye produkter fra Seagate er også en harddisk med indbygget kryptering, Momentus 5400.2 FDE og en 2,5-tommers notebook-harddisk med 160 GB kapacitet og 7200 rpm, Momentus 7200.2. De nye modeller kommer først på markedet i begyndelsen af 2007.

Det gælder også for ST18, der er Seagates første 1,8-tommers harddisk til håndholdte enheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere