Web-angreb afslører hvor du bor

Hackere kan nemt finde frem til, hvor du befinder dig lige nu.

Et besøg på den forkerte webside kan være nok til, at hackere kan finde frem til hvor du bor. Det blev demonstreret i sidste uge under Black Hat konferencen i USA. Det er selvfølgelig en kendt sag, at din ip-adresse f.eks. fortæller at du sidder i Danmark. Men hackeren Samy Kamkar viste på konferencen, at man kan aflure routerens MAC-adresse og bruge den til at finde den nøjagtige fysiske placering med få meters nøjagtighed. Det skriver BBC.

Samy Kamkars nye web-angreb benytter sig af en kombination af flere tricks. Først skal brugeren lures ind på en webside, der udspionerer routerens unikke MAC-adresse. Det fungerer selvfølgelig kun, hvis brugeren rent faktisk har en router.

Denne MAC-adresse fortæller ikke i sig selv noget om, hvor routeren befinder sig. Men Kamkar kombinerer denne information med en lokaliserings-funktion i Firefox browseren, der henter informationer fra en Google-database med oplysninger der er samlet af Street View-bilerne. Denne database forbinder routernes MAC-adresser med GPS-koordinater.

”Privatlivet er en saga blot, folkens. Beklager,” sagde Kamkar under sin præsentation.

Der har været stor debat omkring Googles sniffing af trådløse netværk med sine Street View-biler – i nogle tilfælde har Google også fået fat i trafikdata – og det nye web-angreb illustrerer, hvordan denne datamængde kan misbruges.

”Det faktum at databaser som Google Street View's Mac-til-lokation eller Skyhook databasen kan bruges i disse angreb understreger hvilket ansvar de firmaer som samler disse data har for at beskytte dem,” siger sikkerhedseksperten Mikko Hypponen fra F-Secure.

Kamkar er kendt og berygtet i hacker-kredse. I 2005 skrev han en orm, som udnyttede sårbarheder i browsere til at samle mere end en million venner på MySpace. Det skaffede ham opmærksomhed – og en dom på tre års betinget fængsel, samfundstjeneste og bødestraf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere