1000-terabyte-cden på gaden om 10 år

200.000 dvd'er på én skive er ikke urealistisk, mener nanoforskere. Samsung er med på idéen og varsler produkterne på hylden om 10 år.

I manges øjne er cd-skiven som lagringsmedie på vej i graven, men man skal måske alligevel holde et vågent øje med de aldrende skiver.

Professor Min Gu fra Swinburne University i Melbourne forsker i nanoteknologi, og den teknologi vil han bruge til at mase usete mængder data ned på skiverne. I øjeblikket er han midt i et fem års forskningsprojekt, men allerede nu giver han konkrete bud på sine resultater.

Hans mål er som sagt at benytte nanoteknologi til at optimere datapladsen på skiver, der har en størrelse som vores nuværende dvd-skiver. Forsker-teamet forventer at komme frem til en løsning, hvor en enkelt skive har plads til 1000 terabyte. Til sammenligning er det 20.000 gange, hvad en Blu-Ray-skive kan indeholde. I princippet mener Min Gu, at det er realistisk at forvente skiver, der kan indeholde data svarende til 200.000 dvd'er.

En af metoderne til at finde plads til de mange data er ved at lagre dem i flere lag på skiverne. Ifølge professoren gør dvd-teknologien kun brug af fire lag, men i det australske laboratorie har man allerede nu rundet 52 lag og mener ikke, at det er et problem at komme helt op på 200 til 300 lag.

Samsung har allerede indgået en aftale med forskerne, og ifølge Samsung kan vidunder-skiven være til salg inden for 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere