På få år er det danske firma Dtecnet Software ApS blevet yndlingsværktøjet for den globale film- og musikbranche i kampen mod fildelere.
Nu er Dtecnet blevet solgt til det amerikanske firma Markmonitor, erfarer ComON.
Dtecnet er aktiv i 25 lande og beskæftiger godt 80 medarbejdere.
Selskabet er stiftet og ind til nu ejet af advokaterne i det danske advokatfirma Johan Schlüter Advokatfirma I/S. Dette selskab er sekretariat for og omdrejningspunktet for en lang række af rettighedshavernes lobby-virksomhed og interesseorganisationer, ikke mindst Antipiratgruppen og IFPI.
Stifter Johan Schlüter bekræfter salget overfor ComON. Han afviser, at salget skyldes problemer omkring trovædigheden af Dtecnets relation til rettighedsshavernes organisationer.
”Jeg har ikke været ude for, at spørgsmålet om inhabilitet blev rejst,” siger han.
Ifølge Johan Schlüter blev sporingsaktiviteterne i sin tid udskilt i et selvstændigt selskab (altså Dtectnet, red) for at gøre det nemmere for selskabets folk at optræde som sagkundskab i retssager om piratkopiering.
Med salget høster ejerne, det vil sige førnævnte advokater samt Dtecnets tekniske ophavsmand og direktør, Thomas Sehested, et anseligt millionbeløb. Hvor meget Dtecnet sælges for, ønsker parterne dog ikke at oplyse.
Dtecnets fungerer på den måde, at systemet på Piratebay og andre torrent-trackere udgiver sig for selv at være en privat fildeler, og derpå holder øje med trafikken med torrent-downloads. Det foregår over alt i verden fra Australien til USA. Kunderne er primært film og musikindustrien, der gerne vil holde øje med trafikken af piratkopierede film og musiknumre.
Dtecnet gør ifølge medstifter Thomas Sehested ikke noget voldsomt unikt forhold til andre selskaber med samme forretningsmodel, men det, man gør, gøres meget effektivt, fremfører han.
Ud over København har DtecNet kontorer i Los Angeles, Paris og Vilnius i Lithauen.