Ny sommertid i USA kan skabe it-bøvl

Amerikanerne har valgt at flytte overgangen til sommertid en måned. Beslutningen kan skabe Y2K-lignende software-problemer over hele verden. Men mange firmaer har endnu ikke forberedt sig på problematikken, mener Gartner.

Den 2. søndag i marts går amerikanerne over til sommertid. Det sker næsten en måned tidligere end normalt, og det kan resultere i en del problemer i it-systemer over hele kloden.

Oprindeligt frygtede mange, at sommertidsændringen kunne resultere i it-problemer, som branchen havde i udsigt omkring årtusindeskiftet. Men i mellemtiden er omfanget af problemet blevet nedtonet.

Der gættes på, at forskydningen kan drille applikationer inden for kalender-, fakturering- og sikkerhedsområdet. For eksempel:

- Onlinekalendere viser forkerte tidspunkter
- Forkerte tidspunkter i rejseindustrien
- Automatiske pengeoverførsler gennemføres for sent
- Handelsprogrammer, der gennemfører handler på forkerte tidspunkter
- Netauktioner der ender på andre tidspunkter end forventet
- Backup-procedurer der forskydes

Den nye sommertid skyldes ændringer i den amerikanske energipolitik, der blev gennemført i 2005. Analysehuset Gartner har tidligere advaret om fænomenet men mener stadig, at mange firmaer ikke har forberedt sig godt nok.

Will Cappelli, der er underdirektør i Gartner Research, peger på, at mange udbydere allerede har lavet de små men nødvendige patches, som kan forhindre mulige problemer. Men der er ikke blevet informeret nok om nødvendigheden, da branchen er bange for at gentage den overdrevne panik ved årtusindeskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere