Tinglysnings-ofre må sagsøge staten

1500 danskere har fået fri proces til at sagsøge staten på grund af den fejlramte overgang til digital signatur.

Skandalen om den digitale tinglysning vil ikke dø.

I går fik sagen nyt liv, da 1500 boligejere officielt fik fri proces, så de kan sagsøge staten. De 1500 boligejere har dokumentation for, at forsinkelser i det nye digitale system gav dem store i forbindelse med hushandler.

Problemerne koster bolighandlende tusindvis af kroner i renter på mellemfinansieringslån.

Danske Boligadvokater har gennem hele forløbet talt de mange frustrerede boligejeres sag, og det er også advokatforeningen, der nu vil iværksætte et fælles søgsmål på vegne af de 1500 danskere.

"Nu kan vi endelig gå videre med sagen. Nu skal vores advokat have udtaget en stævning, og det vil ske indenfor et par måneder, siger formanden for Danske Boligadvokater, Jan Schøtt-Petersen, til DR Nyheder.

Han kan efterhånden glæde sig over, at ventetider på op til flere måneder på grund af tinglysningen er ovre, men der er stadig meldinger om, at systemet, der blev taget i brug i 2009, volder brugerne problemer.

"Vi har sager, hvor det virker som om underskrifter forsvinder i systemet, så folk ikke længere kan tinglyse. De bliver ved med at blive afvist i systemet, og det skaber frustrationer, fordi folk tror, at de gør noget forkert. Og de ved ikke, at det er fordi deres underskrift ikke længere virker, siger direktør i brancheorganisationen Danske Advokater Poul Mollerup

Hans forening også ved at forberede sig på at sagsøge staten på vegne af landmænd og erhvervsdrivende. Der bliver ikke tale om en lige så stor pulje af utilfredse borgere, men til gengæld vil der være tale om større beløb. Han gætter på, at staten skal forberede sig på at punge et trecifret millionbeløb ud til landmænd og erhvervsdrivende, som har haft store summer fastlåst på grund af den digitale tinglysning.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere