Skandalen om den digitale tinglysning vil ikke dø.
I går fik sagen nyt liv, da 1500 boligejere officielt fik fri proces, så de kan sagsøge staten. De 1500 boligejere har dokumentation for, at forsinkelser i det nye digitale system gav dem store i forbindelse med hushandler.
Problemerne koster bolighandlende tusindvis af kroner i renter på mellemfinansieringslån.
Danske Boligadvokater har gennem hele forløbet talt de mange frustrerede boligejeres sag, og det er også advokatforeningen, der nu vil iværksætte et fælles søgsmål på vegne af de 1500 danskere.
"Nu kan vi endelig gå videre med sagen. Nu skal vores advokat have udtaget en stævning, og det vil ske indenfor et par måneder, siger formanden for Danske Boligadvokater, Jan Schøtt-Petersen, til DR Nyheder.
Han kan efterhånden glæde sig over, at ventetider på op til flere måneder på grund af tinglysningen er ovre, men der er stadig meldinger om, at systemet, der blev taget i brug i 2009, volder brugerne problemer.
"Vi har sager, hvor det virker som om underskrifter forsvinder i systemet, så folk ikke længere kan tinglyse. De bliver ved med at blive afvist i systemet, og det skaber frustrationer, fordi folk tror, at de gør noget forkert. Og de ved ikke, at det er fordi deres underskrift ikke længere virker, siger direktør i brancheorganisationen Danske Advokater Poul Mollerup
Hans forening også ved at forberede sig på at sagsøge staten på vegne af landmænd og erhvervsdrivende. Der bliver ikke tale om en lige så stor pulje af utilfredse borgere, men til gengæld vil der være tale om større beløb. Han gætter på, at staten skal forberede sig på at punge et trecifret millionbeløb ud til landmænd og erhvervsdrivende, som har haft store summer fastlåst på grund af den digitale tinglysning.