YouSee gør HD-tv frit for alle kunder

HD-kanaler bliver ukrypteret og del af grundpakken ? som stiger i pris.

”Fri adgang til HD” kaldes det hos YouSee, når selskabet pr. 1. december åbner op for 10 HD-kanaler i de eksisterende kanalpakker - uden ekstraomkostninger, kort-krav eller kryptering.

Tidligere skulle man tilkøbe den særlige Pluspakke og anskaffe (og betale månedlig leje for) en boks som ekstraudstyr for at få adgang til andre HD-kanaler end DRs enlige kanal. Nu bliver en række øvrige HD-kanaler tilgængelige for alle YouSee-kunder, og der kræves ikke længere Samsung-boksen, hvis blot man har et tv med den rette DVB-C-modtager og kapacitet til at vise HD-billeder.

På den billigste grundpakke får man nu fire HD-kanaler uden meromkostninger. Ud over den eksisterende DR HD får man Kanal 5 HD, SVT1 HD og ZDF HD.

Mellempakken giver desuden TV3+ HD og 6’eren HD, mens fuldpakken får i alt 10 HD-kanaler.

Helt gratis er de højopløselige fornøjelser dog ikke. YouSee benytter lejligheden til at hæve prisen på grundpakken med 23 kroner, så man fremover skal erlægge 189 kroner hver måned til YouSee.

YouSee satser på, at der vil komme endnu flere gratis HD-kanaler i fremtiden.

”Vi har besluttet at gøre HDTV til et naturligt element i vores tre pakker. Målet er, at vi kan tilbyde samtlige 50 kanaler i Fuldpakken i HD-kvalitet om tre år," siger administrerende direktør Niels Breining.

Baggrunden for den markante ændring i markedsføringen af HD-kanaler skal findes i en erkendelse hos YouSee om indholdets betydning i forhold til billedkvaliteten.

På et pressemøde i formiddag forklarede YouSee direktøren, at det i dag er blevet klart, at billedkvalitet ikke er nok i sig selv. Med andre ord: hvis handlingen er en gang crap, og figurene klicheer, så kan selv den højeste billedopløsning ikke redde programmet.

”Indhold er nummer 1. Billedkvalitet kun nummer to. Vi kunne sagtens lægge mere HD ud end vi har i dag, men indholdsmæssigt er det for uinteressant,” siger YouSee-direktøren.

For at gøre den gamle pluspakke mere attraktiv, nu hvor den ikke længere er nødvendig for at se HD-kanaler, har YouSee besluttet at indføre en lang række forbedringer til fjernsyns-feinschmeckere, der vil betale for ekstra muligheder.

On-demand-begrebet skal efter planen have en stor saltvandsindsprøjtning. YouSee håber nemlig at kunne udstrække ”se forfra”-funktionen til at gælde hele døgnet – altså så man på on-demand-vis kan se alt indhold sendt de seneste 24 timer.

Men den mulighed er ikke klar endnu, fordi det kræver, at YouSee genforhandler sine aftaler med indholds-leverandørernes rettighedsadvokater.

Ind til videre gælder start-forfra funktionen derfor kun på den enkelte udsendelse, men konceptet er dog udviddet til at gælde alle kanaler, hvor det hidtil kun var visse kanaler, der havde muligheden.

Også den tidligere så udskældte Samsung-boks bliver kraftigt forbedret, lover YouSee.

Brugerne har generelt haft mange problemer med at få internet-forbindelsen til at fungere på boxen. Derfor vil selskabet nu tilbyde en gratis trådløs internet-dongle og en stor software-opdatering af boksen. Man skal dog selv henvende sig og bede om donglen.

YouSee regner med, at kun 70 procent af boks-indehaverne har fået returvejen i internetforbindelsen til at fungere – et problem, som man håber den trådløse dongle kan rette op på.

Sidste år satte YouSee det digitale tv-signal frit.

Omkring halvdelen af landets husstande har i dag mulighed for at se HDTV, men de fleste har indtil nu kun haft adgang til DR HD.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere