Cybercity vil samarbejde med elselskaber

Teleselskabet Cybercity forudser et hurtigt skift i telemarkedet til fiberforbindelser. Det marked vil selskabet have del af gennem samarbejde med elselskaberne om brug af deres infrastruktur.

Markedet for telefoni vil hastigt skifte til hurtigere fiberforbindelser. Sådan lyder forudsigelsen fra teleselskabet Cybercity, der vil satse stort på dette marked. Det skriver Erhvervsbladet.

»Inden for tre til fire år benytter 25 procent af alle internet-brugerne i Danmark en fiberforbindelse, når de skal på internet. Det er et et marked, vi ikke kan ignorere, og vi skal være den foretrukne leverandør af internet- og teleydelser via fiber til danskerne,« siger Cybercitys administrerende direktør, Henrik Clausen, til Erhvervsbladet.

Cybercity har i dag en markedsandel på cirka 10 procent af ADSL-markedet, og hovedparten af salget sker til erhverv. ADSL leveres via det traditionelle kobbernet, der ejes af TDC, men Cybercity ser imidlertid nye muligheder i de danske elselskabers ambitioner om at udvide forretningerne med internet og telefoni. Flere elselskaber er i gang med at lægge fiberkabler ud til private og virksomheder parallelt med de traditionelle el-ledninger.

Det er for dyrt for Cybercity selv at grave fiberkabler ned, derfor har selskabet i stedet planer om at levere ydelser via elselskabernes netværk. Cybercity er allerede i gang med et pilotprojekt med elselskabet NESA om internet- og teleydelser via fiberforbindelser. Henrik Clausen forventer, at Cybercity med sådanne samarbejder kan etablere et reelt alternativ til TDC''s infrastruktur.

Cybercity forventer i løbet af året at kunne supplere sine internet- og dataprodukter med IP-telefoni. Udover satsningen på fibernet vil selskabet lancere ADSL-forbindelser med høje hastigheder i form af de mere avancerede ADSL2 og ADSL+.

Selskabet har endnu ikke offentliggjort regnskabet for 2003, men følge Henrik Clausen er det blevet noget bedre end forventningerne. Han fortæller til Erhvervsbladet, at omsætningen er vokset med cirka 20 procent fra sidste års omsætning på 266,7 millioner kroner, og han forventer en stigning i omsætningen på 30 procent i 2004. Cybercitys ambition er at nå en omsætning i nærheden af en milliard kroner i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere