Nokia og Intel slår pjalterne sammen

Mobilgiganten Nokia og chipgiganten Intel indgik alliance i går. Intel får nu adgang til 3G-teknlogi. Omvendt får Nokia adgang til at præge udvikling af Intels Atom-platform, som Nokia vil bygge ny platform på.

Man kan kalde det elefanternes alliance.

Intel og Nokia. Intel har via pc-markedet skabt sig et solidt greb om processor-markedet og Nokia er lige så stor som nummer to, tre og fire på mobilmarkedet - tilsammen.

I går indgik de to giganter en alliance om at udvikle en type af Intel-drevne mobile enheder, som ifølge de to producenter vil »kombinere den kraftfulde ydelse fra computere med høj båndbredde og bredbåndskommunikation og allestedsnærværende forbindelse til internettet.«

»Intel står for en stor del af chip-markedet til computere, men har forgæves forsøgt at få rigtig fodfæste på mobilmarkedet, hvor Texas Instruments og Qualcomm dominerer. Med aftalen med Nokia, der sidder 36-37 procent af markedet, må det siges at være en væsentlig aftale, de har fået i stand med Nokia,« vurderer Steen Jørgensen, der er chefredaktør på magasinet Mobil.

I praksis betyder det, at Intel får adgang til Nokias 3G-teknologi og Nokia får indflydelse på, hvordan Intels Atom-processorer udvikles.

»Det bliver også interessant at se, om det får nogen betydning for hastigheden og kraften i Nokias telefoner, for selv om Nokia er dobbelt så store som nærmeste konkurrent, Samsung, så er det ikke Nokia, der er innovative for tiden. Det er netop for eksempel Samsung, der satser voldsomt på avancerede touch-telefoner og så naturligvis Apple, der netop har lanceret den nye iPhone 3G S, der er ekstremt hurtig. Det betyder blandt andet, at den kan klare markedets mest avancerede programmer og store og flotte 3D-spil uden problemer samt åbner rigtige websider rigtig hurtigt,« siger Steen Jørgensen

Giganterne har også valgt at koordinere deres indsats på udvikling af Open Source software indenfor mobile computing.

Det betyder blandt andet, at de to mobile linux-systemer Moblin og Maemo, som henholdsvis Intel og Nokia står bag, formentlig nærmer sig hinanden.

Steen Jørgensen fra Mobil.nu er spændt på, hvad softwaresdamarbejdet mellem Intel og Nokia kan komme til at betyde.

»Nokia kommer til at satse meget på deres egen onlineshop med programmer, Ovi Store. Hvis de skal kunne konkurrere med Apple, så kræver det flotte og store programmer, der så igen kræver kraftfulde telefoner. Så det nye samarbejde er bestemt og vigtigt for Nokia. Derfor bliver det bliver interessant at se, hvad et samarbejde mellem to giganter fører til.«




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere