Din næste computer går 3D-amok

Vi har set fladskærme, der understøtter 3D, og nu er det vores computeres tur til at kaste tredimensionelt indhold i hovedet på os. Og de kommende computere pumpes hårdt op…

Et af elektronikproducenternes yndlingsord i øjeblikket er: 3D.

Enhver fladskærm-snedker med respekt for sig selv har naturligvis et 3D-tv, som er klar - eller næsten klar til salg.

Når det gælder computere, har larmen fra pr-trommerne ikke lydt ligeså højt. Det skyldes ikke mindst, at der ikke har været mange pc'er, som har været i stand til at give en 3D-oplevelse, hvor indholdet hopper ud af skærmen.
Men det er slut nu.

Under den store elektronikmesse Computex i Taiwan er adskillige nye computere vist frem, der udmærker sig ved at kunne afspille 3D-indhold eller konvertere traditionelt 2D-indhold og give de levende billeder en ekstra dimension.

Toshiba kan eksempelvis blære sig med en bærbar, der afspiller Blu-ray-film i 3D.

Computeren hedder Dynabook TX/98MBL og dukker op i japanske butikker i juli.

3D-funktionaliteten er bygget op omkring Nvidias "3D Vision", hvor du med et par særlige active-shutter briller kan komme mere end almindeligt tæt på Brad Pitt og alle de andre Hollywood-skuespillere. En transmitter (se foto) sørger for at synkronisere signaler mellem briller og software på computeren.

Active-shutter briller fungerer ved, at hvert glas blinker 60 gange i sekundet og kører asynkront. Skærmen viser 120 billeder i sekundet med forskellige perspektiver for henholdsvis venstre og højre øje.

På den måde snydes hjernen, og det giver illusionen af, at billedet har mere dybde, og skuespillerne er på vej ud af skærmen.

Den bærbare fra Toshiba har en 15,6 tommer skærm, Blu-ray-drev, og motoren er en Intel Core i7-740QM processor. Den japanske pris er 250.000 yen, cirka 16.700 kroner.

Store trykfølsomme skærme

Toshiba er dog ikke den eneste producent, der viste nye 3D-produkter frem på Computex. MSI afslørede sin nyeste computer, der består af en 24 tommer trykfølsom skærm, hvor computeren af bygget ind i rammen. Denne type pc kaldes også all-in-one.

MSI's model lystrer navnet Wind Top AE2420 3D, og den er i stand til at konvertere 2D-indhold - både dvd-film og fotos på skærmen - til 3D. Det kræver dog, at du ifører dig de briller, som følger med computeren.

MSI kan forvente konkurrence fra Asus, der også er klar med en all-in-one model, der håndterer 3D. Den hedder EeeTop PC ET 24" og udstyres med en Blu-ray-brænder, der kan trylle 2D-film om til 3D. Det bliver dog ikke fuld HD, men den lille HD-version som også kaldes 720p.

Det er endnu ikke klart, hvornår de to computere er i handlen, og hvad de kommer til at koste. Billigt bliver det dog næppe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere