Artikel top billede

Her er tre gratis app's der holder styr på dine aktier

Der findes en række stærke aktie-app's til din smartphone, der ikke koster en krone. Vi har fundet de bedste til dig.

Her er tre gratis app's der holder styr på dine aktier

Uanset om du ejer ganske få aktier eller har en kæmpe portefølje, kan det være rart at holde trit med kursudviklingen i løbet af dagen. 

Hvis du har en iPhone, følger Yahoo Stock App med som en gratis standard-app.

Men selv om den medfølgende app er ganske velfungerende, har den sine begrænsninger. Eksempelvis må du finde dig i, at dine aktie-informationer bliver hentet ned med 20 minutters forsinkelse.

Kigger du dig omkring i både Android Market og Apples App Store, kan du finde en række gratis app's, der er endnu bedre til at holde styr på dine investeringer.

Her har du tre af dem.

Wall Street Scanner

Efter bare fire uger i Apples App Store er Wall Street Scanner blevet downloadet mere end 50.000 gange.

Med Wall Street Scanner får du ikke bare en app, der giver dig et overblik over, hvordan dine aktier har klaret sig på børsen. Appen udmærker sig ved, at den kan give et kvalificeret bud på, om dine aktier vil stige eller falde på den kommende børsdag. 

Dens udregninger laves på baggrund af en matematisk algoritme, der tager udgangspunkt i et massivt datagrundlag, som består af børsdata, nyheder og omtale på sociale medier.

Wall Street Scanner henter ifølge producenten, det israelske firma Sentigo, sine informationer fra mere end otte millioner forskellige websider hos mere end 16.000 forskellige kilder. 
 
App'en deler også sit datamateriale med dig, så du kan se, hvorvidt aktieanalytikere anbefaler, at du skal købe eller sælge en specifik aktie. 

Desuden viser den dig, hvor meget medieomtale din aktie har fået de seneste 24 timer, og om omtalen i henholdsvis nyhedsmedierne og de sociale medier har været positiv eller negativ. 

I øjeblikket findes der næppe nogen aktie-app's, der kan hamle op med Wall Street Scanner, men desværre har den kun data for de 2.000 mest populære amerikanske aktier. Derfor er den naturligvis kun interessant for dig, hvis du har interesse i det amerikanske aktiemarked.

Ifølge producenten opdateret aktierne i real-tid og uden indlagte forsinkelse, som det er tilfældet i mange aktie-app's.

Wall Street Scanner er gratis i en begrænset periode og findes indtil videre kun til iPhone, men der er en Android-app på vej.

Bloomberg

App'en fra mediegiganten Bloomberg giver dig opdateringer fra et imponerende antal aktier i hele verden, og du får desuden adgang til Bloombergs finansnyheder og podcast 

Du kan blandt andet oprette dine egen aktieliste, hvor det er muligt at angive købstidspunkt og købsprisen for dine aktier, så du hele tiden kan holde regnskab med gevinster og tab.

Aktielisten betyder også, at Bloomberg kan udvælge netop de nyheder, der er relevante for dig.

Det er muligt at finde de fleste danske børsaktier i Bloomberg-app'en, og når du klikker på en aktie, får du en beskrivelse af virksomheden, faktuelle markedsdata for aktien og en oversigt over aktiens kursudvikling de seneste 52 uger. 

Når du har valgt en aktie og vender din telefon vandret, får du en graf over kursudvikling, der fylder hele din skærm.

Her har du mulighed for at zoome ind på visse dele af grafen, så du kan få et mere detaljeret billede af, hvordan aktien har klaret sig i en specifik periode.

Du kan vælge, om grafen skal vise kursudvikling for bare de seneste 24 timer eller fra en periode på helt op til fem år. 

Vi har dog bemærket, at der lader til at være indlagt en forsinkelse på opdateringen af kurserne i app'en, men vi har dog ikke kunne finde ud af, præcis hvor mange minutter forsinkelsen er på. 

Bloombergs app er gratis og findes til Android, iPhone og iPad.

CNBC Real Time

App'en fra den amerikanske finans-tv-kanal CNBC udmærker sig ved, at den i modsætning til Bloombergs app giver dig real-time opdateringer.

Det vil sige, at kurserne bliver opdateret direkte på din skærm, efterhånden som de udvikler sig på børserne. 

Ud over aktiekurser og nyhedsopdateringer på skrift giver app'en dig også tv-indslag fra CNBC's finansnyheder.  

CNBC-app'en findes både til Android, iPhone og iPad. Især udgaven til iPad er imponerende.

iPadens større skærm gør brugerfladen behagelig og overskuelig at arbejde med, mens iPhone-versionen har en brugerflade, der godt kan virke en smule nørklet og sammenpresset. 

Udvalget af aktier er dog knap så stort som på app'en fra Bloomberg, men dog større end på Wall Street Scanner.

Det er muligt at finde danske aktier i CNBC-appen, men kun de mest populære som eksempelvis Colopast, Lundbeck og Danske Bank.

Du må til gengæld lede forgæves efter de mindre populære aktier.

Men det er heller ikke muligt at finde populære aktier som eksempelvis inzym-virksomheden Christian Hansen og smykkevirksomheden Pandora. Det kan skyldes, at de er relativt nye på børsen.   

Det er muligt at få app'en til at give dig besked, når der er breaking news på aktiemarkederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere