Så kom iPad... og den blev hacket og fik tæsk

Apples iPad er netop lanceret i USA, og der gik ikke længe, før den blev hacket og smidt i en blender. Samtidig er Apple måske allerede på vej med ny software til computeren.

Efter månedsvis af hype, længsel og en masse forudbestillinger, så kunne tusindvis af ivrige amerikanere endelig komme hjem med en iPad i lørdags.

Der var tale om en typisk Apple-lancering med masser af medieomtale, lange køer uden for firmaets amerikanske detailbutikker og dertil kritiske ryster i medierne om, at maskinen er noget værre skrammel, især fordi den ikke har Flash, en USB-port og videokamera.

Flotte salgstal

Listen, over hvad iPad ikke kan i forhold til en almindelig bærbar pc, er lang, men det har over 300.000 iPad-ejere valgt at ignorere. Så mange maskiner blev der nemlig langet over disken på blot én dag.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om Apple iPad

Tallet dækker både forudbestillinger, salg i Apples detailbutikker og leverancer til detailkæder, og iPad klarede sig faktisk bedre end den originale iPhone, der "blot" blev solgt 270.000 eksemplarer af på lanceringsdagen.

Apple udsendte fluks en pressemeddelelse, hvor firmaet pralede med salgstallene og det faktum, at hver ny iPad-ejer i gennemsnit downloadede tre apps og en enkelt e-bog.

Allerede hacket

Det var dog ikke alle, der bare sad og legede med apps. Gutterne fra iPhone Dev Team kastede sig straks over Apples nye baby og hackede den på mindre end 24 timer. Det betyder, at vi snart vil se en løsning, så helt almindelige brugere kan "jailbreake" deres iPads og installere tredjepartssoftware uden om Apples App Store.

LÆS OGSÅ: Kæmpe galleri med fotos af Apple iPad

En hacket iPad vil potentielt også kunne lokkes til at køre flere samtidige programmer og muligvis til at afspille flere filformater, eksempelvis DivX og Xvid.

Hårdfør nok?

Sædvanen tro var der også et par skumle typer, der bare skulle se, hvad iPad kunne holde til. De altid underholdende herrer fra WillItBlend.com fandt ud af at, ja, en iPad kan sagtens blendes, hvis blot den lige kan presses ned i blenderen først.

Og vores amerikanske kollegaer testede brutalt, om iPad kunne klare livet på en gennemsnitlig it-redaktion.

Ny software om kort tid

Helt overraskende, så har Apple sendt en pressemeddelelse ud om, at firmaet er klar til at afsløre iPhone OS 4.0 for omverdenen. Det sker ved en event i San Francisco på torsdag.

Det interessante er, at iPad og iPhone deler samme softwareplatform, så hvis iPhone får en stor overhaling, så kan vi forvente lignende ændringer hos iPad.

Det vil skabe en situation, hvor Apple lancerer et nyt produkt til stor fanfare for kort tid efter at give det en ordentlig opgradering på softwaresiden. Og det skal vi selvfølgelig ikke brokke os over.

Apples iPad lander i flere europæiske lande sidst på måneden, men det er endnu uvist, hvornår den finder vej til Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere