Artikel top billede

Mød verdens tyndeste eksterne harddisk

Når det gælder pc-udstyr, betyder rekorder meget. Og Seagate har netop lanceret verdens tyndeste eksterne harddisk, Seagate GoFlex Slim, der som en anden topmodel praler med en tykkelse på bare 9 millimeter. Se den kompakte sag her.

Mød verdens tyndeste eksterne harddisk

Hvis du troede, at den eksterne harddisk er et beigefarvet skrummel, der altid skal være i nærheden af en stikkontakt, så tjek denne labre sag fra harddiskproducenten Seagate.

GoFlex Slim er navnet på det, der angiveligt er verdens absolut tyndeste eksterne harddisk med en tykkelse på kun 9 millimeter.

I det stilfulde harddisk-etuis indre lurer producentens egen harddisk, Momentus Slim på 2,5 tommer, 7.200 omdrejninger og 320 gigabyte. Harddisken kører udelukkende på strøm fra USB-porten, så mobilitet er i højsædet. Bliv klogere på harddiske i vores guide her.

Selve harddisken vækker med en tykkelse på kun 7 millimeter minder om en udsultet topmodel. De to sidste millimeter er naturligvis resultatet af etuiet, der ikke kan undværes, men rekorden er stadig hevet i land.

Flotte hastigheder

Nu kunne man frygte, at en så kompakt harddisk, der passer i pungen, skjorte- eller bukselommen, ikke kan kapere tilfredsstillende overførselshastigheder. Hvis vi skal tro diverse test på nettet, er det imidlertid ikke tilfældet, hvilket især kan tilskrives det lynhurtige USB 3.0-interface.

Din pc skal have den nye USB-standard, som du kan kende på de blå stik, for at udnytte hastigheden fuldt ud, men Seagate rapporterer, at disken også fungerer fint med USB 2.0. Dog må væsentligt lavere hastigheder påregnes.

Med USB 3.0 har GoFlex Slim i de første test præsteret hastigheder på op imod 120 megabyte per sekund, mens samme disk med USB 2.0 er begrænset til mellem 30 og 40 megabyte per sekund. Det tager altså væsentligt længere tid at overføre feriebillederne og de seneste musik-downloads.

Den tynde sag er set online til 645 kroner.

Du kan få flere detaljer om disken hos Seagate.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere