Her er fem fede Google-tricks

Søgetjenesten Google kan meget mere end at finde adresser og informationer. Se her hvordan du vrider det bedste ud af de mange muligheder i Google.

Google kan så meget mere end at finde alt mellem himmel og jord på internettet. Søgetjenesten har rigtig mange tricks oppe i ærmet, og vi har samlet en del af dem her.

Med værktøjet Google Insights er det let at se, hvad vi danskere allerhelst søger på.

Tjenesten gør det muligt at se de mest populære søgninger, både når det gælder billeder, nyheder og almindelige web-søgninger. Se her hvad danskernes foretrukne søgeord er

Med Google Street View, som du kan læse mere om her, er det blevet muligt at gå en virtuel tur på 30.000 kilometer danske gader og veje, der er blevet gennemfotograferet af Googles fotobil. Bilen har været på det meste af Sjælland, store dele af Fyn, trekantområdet mellem Århus, Silkeborg og Horsens, Kolding-Vejle området, Randers og Ålborg, samt en række større hovedfærdselsårer.

Dermed slår Googles Street View effektivt Kraks virtuelle korttjeneste , som 'kun' har gennemfotograferet 1.700 gader i København, Århus og Odense.

Så brug dog Gmail

Mange kender og er glade for Google Maps, men de færreste er klar over, hvor mange muligheder, der er på kortsiden. Faktisk er det muligt at markere steder på korttjenesten og selv tilføje tekst, billeder og video. På den måde kan man for eksempel konstruere en helt speciel vejviser til sin fødselsdagsfest eller sende et geografisk baseret kort til venner og familie. Læs mere om mulighederne i Google Maps her.

Mange har prøvet at klikke på en mailadresse på nettet, og så starter Outlook, og det er irriterende, hvis man normalt bruger et andet mailprogram som for eksempel Gmail. Hvis du vil slippe for besværet med at lukke Outlook og copy-paste adressen over i Googles mailprogram så læs den her artikel om, hvordan du bærer dig ad med at få Gmail som dit foretrukne mailprogram.

Til slut får du lige et tip om, hvordan du får mere ud af dine søgninger på Google, end det har været muligt tidligere. Sidste forår lancerede Google en rigtig smart funktion på sin internationale søgeside, og den funktion fandt i efteråret 2009 vej til Google.dk.

Du skal blot skrive dine søgeord som normalt, men herefter skal du klikke på "Vis valgmuligheder", som du finder lige neden under søgefeltet. Når du klikker på Vis valgmuligheder, får du en menu frem, der gør det muligt at filtrere og præcisere sin søgning på forskellige måder. Eksempelvis kan man vælge udelukkende at søge efter videoer eller indlæg i fora, som matcher dit søgeord.

Se en detaljeret opskrift her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere