20 tips til længere batterilevetid

Er du træt af, at batteriet i din bærbare løber tør for strøm? Så læs denne artikel, hvor du får 20 tips til at presse endnu mere ud af dit batteri.

Når den bærbare skal med på farten, skal batteriet helst holde så længe som overhovedet muligt.

Antallet af timer uden forbindelse til et strømstik afhænger naturligvis, af hvilket batteri det er, du har i din bærbare, men du kan også selv gøre noget for at vride de sidste watt ud.

Her er 20 tips - som vi er faldet over her - til at få mest muligt ud af dit batteri:

1. Defragmenter din harddisk

Defragmenter din harddisk jævnligt. Så bliver dine data arrangeret bedre på disken, og så skal computeren arbejde mindre for at hente data. Jo hurtigere harddisken finder de relavante data, jo mindre batteri bruges der.

2. Afslut processer

Processer der kører i baggrunden og ikke er afgørende skal afsluttes. Tryk ‘Ctrl-Alt-Del' for at se oversigten over dine processer. Se også tip 3 her.

3. Stop planlagte opgaver

Går computeren i gang med en defragmentering eller virus-scanning, så sæt opgaverne på pause, til du er i nærheden af en stikkontakt.

4. Tøm USB-portene

USB sluger strøm. Men i det hele taget så fjern eksterne enheder som mus, højttalere, medieafspillere og så videre.

5. Tøm drevet

Tøm dit optiske drev. En spinnende dvd sluger strøm.

6. Brug virtuelt drev

Undgå at bruge det indbyggede eller et eksternt drev. Flyt indholdet fra en dvd til harddisken eller brug gratis virtuelle drev som Pismo File Mount eller Microsoft's Virtual CD ROM Control Panel.

7. Dæmp lyset

Skærmen bruger også meget strøm, så sænk lyset til det mindst mulige niveau, dog ikke mindre end at det er til at arbejde med.

8. Fjern lyden

Slå lyden fra højttalerne.

9. Screensaver

Bruger du stadig en screensaver - slå den fra.

10. Strømstyring

Kig nærmere på strømstyringsmulighederne i både Windows XP og Vista.

11. Fjern Aero

Fjern overflødige features. I Vista kan du for eksempel slå Aero fra - hvis ikke du for længst har gjort det...

12. Vælg dvale-tilstand

I standby-mode eller slumre-tilstand slår computeren harddisken og skærmen fra, men hukommelsen forbliver aktiv, og CPU'en bremser ned. Det trækker på batteriet. I modsætning hertil er dvaletilstand bedre, fordi computeren gemmer den aktuelle session og lukker helt ned.

13. Brug kun få åbne programmer

Har du mange åbne programmer samtidig, dræner det batteriet for strøm. Hold igen med antallet af programmer og undgå så vidt muligt grafik-slugende programmer - for eksempel spil.

14. Nok ram

Jo mere ram, jo mere strøm bruges der, men alligevel kan det bedre betale sig at have tilstrækkeligt med ram for at sænke behovet for at bruge den strømslugende harddisk hele tiden.

15. Rengøring

Hold computeren ren. En bærbar med blokerede luftveje vil forårsage mere varme og brug af strøm. Rens luftvejene jævnligt og sørg for, at der er rent der, hvor du stiller din bærbare, så der ikke kommer snavs ind.

16. Temperaturen

Temperaturen tærer på batteriet, så stil ikke computeren i direkte sol eller i en varm bil.

17. Gamle batterier

De fleste nyere bærbare er udstyret med Li-Ion-batterier, men i ældre bærbare kan du støde på Ni-MH batterier. De gamle batterier mister styrken, når de gentagne gange bliver opladt efter ikke at være helt afladet først. Det kan undgås, hvis man altså først aflader batteriet helt og derefter oplader det.

18. Opdater drivere

Nyere drivere og software er ofte designet til at være mere effektive.

19. Original adapter

Vær sikker på, at den adapter, du bruger til at oplade dit batteri, er original eller i hvert fald har de rigtige specifikationer.

20. Køl ned

Skal du ikke bruge batteriet i et stykke tid, så sørg for, at det er 40 procent opladet. Fjern batteriet og opbevar det et køligt sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere