De 10 bedste produkter fra IFA

Fremtidens elektronik afsløres i disse dage på IFA-udstillingen i Berlin. Vor mand på messen præsenterer her de ti sjoveste og mest spændende produkter, som vi snart kan skrive på ønskelisten. Se dem her.

De 10 bedste fra IFA

Hvert år på denne tid blænder den tyske IFA-messe op for de nyeste produkter inden for forbrugerelektronik.

Det er her, at firmaerne kommer med efterårets produkter, uanset om det drejer sig om GPS, computere, mediecentre, lyd eller billede.

Vi har samlet de ti mest interessante produkter fra messen inklusive billeder samt priser og lanceringsdato - hvor producenterne ville ud med dem.

- Hvor er fladskærmene?

IFA-messens 122.000 kvadratmeter er plastret til med så mange fantastiske fladskærme, at det kræver en artikel for sig: Den finder du her.

1. Pc til køkkenvæggen

Hos danske Amitech samlede interessen sig om det nye væghængte mediecenter: Ami life HomeCenter Media. Mellem to velklingende højttalere (dansk-udviklede og med Icepower-forstærker) svæver en 19-tommer LCD-skærm, som er trykfølsom.

Du kan altså styre det indbyggede Windows-mediecenter med pegefingeren, uanset om du tjekker mail eller vælger film og musik via netværket. Modellen fås også med tv-tuner. Et sikkert hit til køkken-alrummet. Prisen begynder omkring 17.000 kroner, og Amitech forventer at have produktet i danske butikker lige omkring nytår.

2. Dansende afspiller

Robothunden Aibo er aflivet, men Sony har ikke tabt troen på små, nuttede robotter. Se bare Rolly, der nu omsider kommer til Europa.

Den musikalske robot kan ikke alene spille musik - men også danse i takt med tonerne. Det sidste sker med en særpræget kombination af snurrende hjul, spjættende arme og blinkende lys. Lydkvaliteten er bedre, end man kunne forvente, og via Bluetooth kan du streame musik fra din mobiltelefon.

Fra oktober finder du Rolly i danske Sony-centre - til en pris omkring 3.000 kroner.

3. Spillelyst i øregangen

Plantronics leverer dette bud på det ultimative surround-hovedsæt til spilfolket. Gamecom 777 lover strategiske fordele, fordi du kan høre fjendernes placering. Den medfølgende USB-enhed bruger Dolbys velkendte Pro Logic II-teknologi, der splitter stereolyden op i fem kanaler.

Den indbyggede mikrofon er støjreduceret, så dine ordrer til holdkammeraterne også går klart igennem. Gamecom 777 er allerede på vej ud i butikkerne, hvor den får et prisskilt på 799 kroner.

4. Funklende hjemmebio

Find hellere pudsekluden frem hvis du investerer i LG's nye hjemmebio-system (HT33S). For den højglanspolerede overflade er en fedtfinger-magnet. Formen er afrundet, og højttalerne ligner vinglas.

Der er kun to af slagsen (plus en subwoofer), så surround-lyden er af den virtuelle art - uden ledninger på tværs af stuegulvet. Blu-Ray får du ikke, men dvd-afspilleren kan opskalere billedet til det fladskærmsvenlige 1080p-format. Og den indbyggede iPod/iPhone-dock er en fin bonus til prisen: 3.999 kroner. Kommer til oktober.

5. Terrængående GPS

Garmin Nüvi 550 er til dem, der ofte letter bagen fra bilsædet. Den nye multi-navigator forener en række specialiserede finesser og kort-typer, så den både kan bruges i bilen, til fods, på cykel eller knallert - og endda når du er ude at sejle (søkort koster ekstra).

Den er også meget velegnet til de populære gps-skattejagter ("Geocaching"). Når det regner, kan du glæde dig over det vandtætte kabinet, og i solskin nyder du godt af den lysstærke og uv-beskyttede skærm. Betjeningen er lige så enkel, som vi kender fra Garmin. Kommer i løbet af efteråret. Prisgæt: Godt 3.000 kroner.

6. Walkman på slankekur

Med S-serien lancerer Sony den hidtil tyndeste Walkman. Og selv om afspilleren kun er 7,5 mm tyk, leverer det indbyggede batteri op til 40 timers musik eller 10 timers video på den lille 2-tommer-skærm (QVGA).

Topmodellen S730F er angiveligt den mest velklingende walkman nogensinde - takket være avanceret signalbehandling og aktiv støjreduktion i de medfølgende hovedtelefoner. Med den eksotiske SensMe-teknik, kan afspilleren selv oprette spillelister med musik, der matcher dit humør. Prisen er ikke oplyst.

7. Smykke med Bluetooth

Som så mange andre går Philips efter damerne, men de nøjes ikke med at farve gængse apparater lyserøde. Med "Active crystals" serien forvandles produkterne til smykker - belagt med funklende Swarovski-krystaller. Serien blev lanceret på sidste års IFA, og i år blev den udbygget med et par nye USB-nøgler.

Og mest interessant: et trådløst Bluetooth-hovedsæt, der bæres om halsen som et smykke - og skifter funktion til ørering, når telefonen ringer. Nyheden hedder "Breeze", prisen bliver knapt 1.500 kroner, og lancering er ikke oplyst.

8. Talende håndfri

Hama er klar med et håndfrit system, der placeres på instrumentbrættet eller solskærmen. Det særlige er, at Bury CV9040 ikke blot opfanger din stemme og gengiver samtalepartnerens.

Dimsen er selv ret snakkesalig. For eksempel siger den navnet på dem, der ringer. Og hvis du ikke vil bruge den trykfølsomme skærm (2,8 tommer), kan du foretage opkald ved at udtale navn eller nummer på den, du vil ringe til. Det virker angiveligt uden forudgående stemmetræning, hvilket vi dog ikke havde mulighed for at teste. Prisen ventes at lande på knap 1.500 kroner.

9. Sol i soveværelset

Giv dit gamle vækkeur, hvad det fortjener - og gå trygt vinteren i møde med Philips' nye "Wake-up light". Her vågner du nemlig på den naturlige måde: ved at solen skinner. Det varme lys tændes så småt en halv time, før du skal vågne. Mens du slumrer videre, reagerer kroppen naturligt på den tiltagende sol.

Du vågner frisk, udhvilet - og badet i et skær, der minder om anti-depressiv lysterapi. Som ekstra krydderi kan du tilføje digital fuglesang, jungle-lyde eller bare "et venligt bip". Den nye model ser flottere ud på sengebordet og er nemmere at betjene end forgængeren. Om aftenen kan den bruges som sengelampe. Sol-simulatoren koster cirka 1.400 kroner.

10. Trådløs badevægt

Et særkende ved dette års IFA er, at klassiske elektronik-produkter vises frem side om side med hvidevarer og andre husholdnings-apparater. Gamle produkt-skel udviskes, når elektronikken vinder indpas overalt.

Hos Grundig fandt vi således en badevægt (PS 8710), der måler kroppens indhold af fedt, vand og muskelmasse. Du kan også se, hvor meget dine knogler vejer - og måske mere nyttigt: få anbefalinger om dit daglige kalorie-indtag.

Betjeningen går via en aftagelig LCD-skærm, som kan hænges på væggen eller holdes i hånden. Nyttigt, hvis man er nærsynet - eller hvis topmaven spærrer udsigten. Pris: cirka 800 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere