Leif Jensen

CBO hos ESET Nordics.

E-Mail

leif.jensen@eset.dk

Twitter

@LeifJensenDK

Linkedin

Se Leif's LinkedIn profil

It-sikkerhed påvirker alle om vi vil det eller ej. Private som virksomheder er konstant i risikogruppen for at blive ramt af malware, ransomware eller et af de mange andre cyberangreb der florerer på det store internet.

Derfor er det vigtigt at vi alle forholder os til såvel it-sikkerhed, som de cybertrusler der findes, og ikke stikker hovedet i busken og forventer at andre løser problemerne for os.

Det er også vigtigt at huske, at ikke alle problemer skyldes de cyberkriminelle. Vi bærer selv en del af ansvaret, og dermed også skylden når det går galt. Det er emner jeg beskæftiger mig meget med, både her i mine klummer og i min dagligdag i ESET. For hvis vi skal skabe en robust it-sikkerhedskultur, så er det vigtigt at vi kigger på alle aspekter – ikke kun de tekniske – og det er vigtigt at vi forstår, hvad det er vi snakker om.

It-sikkerhed har været en integreret del af min hverdag i over 30 år. Allerede som ganske ung, hvor jeg var ivrig amatørprogrammør, fangede denne verden min interesse, og den har aldrig forladt mig.

I de sidste 20 år har jeg beskæftiget mig professionelt med it-sikkerhed. Blandt andet som nordisk direktør for Kaspersky Lab.
24 artikler på Computerworld

Leif Jensen

2

Jeg vil have retten til at være anonym tilbage, tak

Klumme: Det er let at være synlig online, men det er næsten umuligt at blive usynlig igen. Kun ganske få kan finde ud af at slette alt, og derfor kommer vi i fremtiden til at se tjenester, der tilbyder at fjerne din digitale identitet.

31. maj 2021 kl. 10.45 | læs »

Vi sviner med andres personlige informationer - men det har vi slet ikke ret til

Klumme: Når vi skal på de nyeste sociale medier, bruge messenger-tjenester eller bare have den nyeste app, så siger vi rask væk ja tak til at give adgang til vores kontakter på mobilen, men det har vi ikke ret til, for det er slet ikke vores egne informationer, der er i spil.

27. april 2021 kl. 12.22 | læs »

5G: Kan vi stole på kineserne?

Klumme: Der er almen konsensus om at udpege kineserne som de store skurke, når det handler om 5G. Men virkeligheden er, at vi ikke kan stole på nogen som helst.

25. februar 2021 kl. 10.20 | læs »

De cyberkriminelle har skumle planer for 2021

Klumme: I takt med at virksomheder får bedre styr på sikkerheden og bliver bedre til at blokere cyberkriminelles forsøg på at kryptere filer, skifter angriberne metode og undlader i første omgang at kryptere filerne – de har nemlig helt andre planer.

1. februar 2021 kl. 11.40 | læs »
7

Syv passwords er alt, du behøver

Klumme: Vores passwords er for enkle, de bliver brugt igen og igen, og vi er ikke særlig gode til at passe på dem. Årsagen er simpel – vi er alt for dovne til at bruge dem korrekt. Men jeg har godt nyt – du behøver kun huske på syv forskellige passwords.

28. december 2020 kl. 11.30 | læs »
2

Skræmmende misforståelse: Du kan ikke beskytte dig mod DDoS-angreb

Klumme: Det er en udbredt misforståelse, at det ikke er muligt at beskytte sig mod de farlige DDoS-angreb. Politikere har været ude og sige, at det må vi bare vænne os til – men det passer ikke. Du kan sagtens beskytte din virksomhed mod DDoS-angreb.

12. november 2020 kl. 14.40 | læs »

Det kan bare ikke siges tydeligt nok: Opdateringer er ikke valgfri - for manglende opdateringer kan dræbe

Klumme: 10. september i Düsseldorf døde en kvinde som følge af, at universitetshospitalet i Düsseldorf blev offer for et ransomware angreb, der låste hospitalets it-systemer og betød, at operationer og behandlinger ikke kunne finde sted.

27. oktober 2020 kl. 13.37 | læs »

Ramt af ransomware? Det er din egen skyld...

Klumme: I dag bliver mere end halvdelen af danske virksomheder ramt af en eller anden form for cyberangreb, og størstedelen af disse er ransomware. Det viser tydeligt, at beskyttelsen hos virksomhederne bare ikke er god nok. Hvad er undskyldningen?

28. august 2020 kl. 10.45 | læs »
6

Undgå at begå mine fejl når du skal arbejde fra hjemmekontor

Klumme: Tilbage i 2002 begyndte jeg at arbejde permanent fra hjemmekontor, og de seneste år har jeg gjort det to-tre dage om ugen - endda som leder for en række medarbejdere. Det stiller lidt krav til både teknik og selvdisciplin, og i begyndelsen begik jeg alle de fejl, som man kan begå. Her er mine råd til dig - og din virksomhed.

16. marts 2020 kl. 15.13 | læs »
9

I dag er det Aula: Hvad bliver det næste, der bliver hacket?

Klumme: It-sikkerheden sejler i det offentlige. Lad nu kræfter fra det private erhvervsliv være med i design og beslutnings-fasen og ikke kun i priskampen på udbud om selve opgaven.

22. november 2019 kl. 14.40 | læs »