Avatar billede neocron Nybegynder
27. september 2008 - 17:37 Der er 5 kommentarer og
1 løsning

Debian, Apache og PHP5

Hej,

Jeg har en del issues med at få min Apache installation til at køre sammen med PHP5. Jeg har oprettet en tidligere tråd under Apache (læs venligst http://www.eksperten.dk/spm/846926 da den indeholder megen mulig relevant information).

Hele humlen er at selve Apachen virker fint, men Apachen kan ikke finde ud af at arbejde sammen med PHP5.

Jeg installerer følgende:

apt-get install apache2
apt-get install libapache2-mod-php5 php5-cli php5-common php5-cgi php5-dev

Efter nogle problemer blev jeg enig med mig selv om at afinstallere
apt-get remove apache*
apt-get remove php*

Derefter fjernede jeg alle forekomster af httpd.conf da der lå en 6-7 stykker rundt omkring. Nogle af dem havde jeg pillet i så det var nok en god ide at starte på en frisk blev jeg enig med mig selv om.

og efterfølgende geninstallerede jeg ovennævnte. Nu får jeg så kun installeret en TOM httpd.conf, så jeg får ikke nogen data i min httpd.conf. Øv!

Jeg kan desuden se (formoder jeg!) at siden den er meget hurtig til at installere, at den tilsyneladende har lagret installationsfilerne på min maskine istedet for at gen-hente dem. Dette burde vel ikke have noget at sige?

Jeg har ikke selv tilføjet modifikationer på noget tidspunkt vedr. PHP5 i min httpd.conf da jeg ud fra guides (er relativt ny inden for UNIX) kunne forstå at httpd.conf'en ville opdateres automatisk.

Mit spørgsmål er nu - er der nogen som kender løsningen til dette eller selv har været udsat for sådan noget? Hvad er det, jeg mangler at gøre (eller gør galt, for den sags skyld)?
Avatar billede lassebm Nybegynder
28. september 2008 - 12:15 #1
Hvis du laver en apt-get remove --purge så sletter den dine conf filer også, og vil derved genhente dem.
Avatar billede baggerh Nybegynder
28. september 2008 - 12:44 #2
Du kan også lave en dpkg-reconfigure <pakkenavn>
Avatar billede lassebm Nybegynder
28. september 2008 - 12:45 #3
Det er desuden rigtigt at dine installations filer ligger gemt lokalt.
apt-get clean ryder op i disse, så du henter dem fra nettet igen.
Avatar billede neocron Nybegynder
28. september 2008 - 13:43 #4
Jeg har faktisk fået det til at virke. Det var lidt en kringlet løsning, som indebar at jeg SSH'ede til en vens Debian box, og sammenlignede hans httpd.conf med min. Det var mange ting som var i hans men som der ikke var blevet smidt i min.

Efter at have brugt noget tid på at sammenligne blev jeg enig med mig selv om at lave en copy fra hans og så smide den over i min httpd.conf. Derefter genstartede jeg Apachen og så kørte det faktisk - med PHP5 og det hele. Derefter fik jeg hurtigt og smertefrit smækket en MySQL extension i nakken af PHP som også virker fint.

Det virker bare på mig som om at det er mig der har ændret/ødelagt/fumlet med noget fra start, for det kan da vist ikke passe at det er sådan en cirkus at få en PHP5 til at virke med Apache? Hvis jeg ikke havde haft en ven med en fungerende Apache / PHP konfiguration havde jeg sikkert siddet og kæmpet med det endnu :)

(I øvrigt, mange tak for de par hints, de kunne meget nemt vise sig brugbare i flere situationer).
Avatar billede lassebm Nybegynder
28. september 2008 - 13:52 #5
Super. Husk at lukke :)
Avatar billede neocron Nybegynder
28. september 2008 - 13:58 #6
Det vil jeg gøre. Mange tak for input ihvertfald, det giver mig lidt mere at tænke over næste gang min boks skaber sig ;)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester