Avatar billede anakindk Nybegynder
04. august 2005 - 10:40 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Lægge CSS i SQL

På min hjemmeside har jeg 4-5 forskellige moduler, alle med samme opbygning, dvs. de er identiske i hver 2 grupper. Jeg har i stedet for tabeller gjort brug af kolonner <div id="kol1"> osv. og det eneste der viger er antallet af kolonner, afhængig af om billedet har sin egen mørkere farvede kolonne, eller benytter "float" i teksten.

Jeg har fået at vide at der er vildt smart at have sine css' liggende i database, hvilket jeg godt vil tro. Seneste tiltag er brugen af $menu="familien" og <img src=\"/b/stem/$farve.gif\"> blot for at få barerne i afstemningen til at skifte farve sammen med stylesheets, men der må være meget mere det kan, og efterhånden som siden vokser, samt mine ideer til skiftende topgrafik afhængig af dato, så kunne jeg godt tænke mig en bedre styring af disse.

Hvordan laver jeg alt dette bedst ??

NB! Jeg kan kun ganske lidt php, dvs. på klip og sæt ind stadiet, jeg kan ikke skrive det selv eller sætte vilkårlige linjer sammen (forstår ganske enkelt ikke sproget)
Avatar billede jesperjuul Nybegynder
06. august 2005 - 23:09 #1
Jeg er ikke helt klar over hvad du mener, men jeg ville nok have en tabel der hed stylesheets, med rækker der indeholder mine stylesheets. :-) Alt efter hvad jeg skal bruge, så henter jeg det bare ud via PHP, i mine headere. (I øvrigt en fremragende idé at gemme stylesheets via. MySQL)

PS. Jeg ville nok gå i krig med noget PHP hvis jeg var dig, på et tidspunkt vil du tænke tilbage og tænke på hvor træls det var du ikke gik i gang noget før. :-)

- Jesper
Avatar billede anakindk Nybegynder
07. august 2005 - 17:41 #2
Det er ikke nemt "bare at gå i gang" med php når man ganske enkelt ikke forstår det, nogle er ordblinde og lærer aldrig at læse, andre er talblinde og lærer aldrig at regne, jeg kan siges at være kodeblind.

Der er vel ikke så meget idé i at lægge dem i database, hvis jeg alligevel skal have en .css fil liggende pr. modul jeg har? Min tanke var om ikke de kunne lægges sammen, således at jeg har ét stylesheet der formåede at skifte farve på de samme fejlter, afhængig af hvilket modul de blev åbnet i, som f.eks. $farve.gif ??
Avatar billede anakindk Nybegynder
14. august 2005 - 11:46 #3
Jeg prøver lige igen..

Som min hjemmeside er bygget op lige nu, så har jeg 5 moduler, rejser, kogebog, links, forum og standard, hver af disse moduler har en farve, topgrafik og et stylesheet. Hvert modul er yderligere delt op i 2, en med 5 kolonner og en med 7 kolonner (kolonner i css, typisk er kolonne 2, 4 og 6 kun 2-5 px brede og fungerer som mellemrum)

Jeg har hørt at man kunne lægge sine stylesheet værdier i database, og indlæse dem via php afhængig af hvilket modul der blev læst ind.

Som jeg forestiller mig, så kan disse 2x5 (+et par løse) stylesheets lægges sammen, enten i tabeller i en database, eller i IF-funktioner i style.php

Nuværende metode til farveskift:
I css:
$farve = "orange";
$side = "rejser";
$info = "rejser";

I php:
if($side=="rejser") {
echo "&raquo; <a href=\"/rejser/jylland/\" class=\"menu\">Jylland</a><br>";
echo "&raquo; <a href=\"/rejser/canada/\" class=\"menu\">Canada</a><br>";
echo "<br>";
}

Og hertil kunne jeg godt bruge et par eksempler på opsætning af style.php


Hilsen Frank

P.S. Lad være med at bitche mig for de metoder jeg har brugt indtil nu, de var det bedste råd jeg fik dengang, nu ved jeg at der findes bedre metoder, og dem vil jeg gerne udnytte.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester