Avatar billede smokes Nybegynder
03. februar 2004 - 13:13 Der er 3 kommentarer

problem med image preloading og meta refresh

Jeg har et problem. Jeg har en html sider der definerer et frameset. I <HEAD> sektionen af denne side har jeg et javascript som preloader en masse gif'er ala:

Image1 = new Image(15,15)
Image1.src = blabla

Jeg har også en funktion replace_images taget et image object som argument. Den undersøger så om det pågældende image object har et navn der passer med navnet på en af de images jeg har preloadet. Er det tilfældet sætter den billedets source, width og height lig med det preloadede billedes attributter af samme navn.
Godt i førnævnte frameset har jeg en frame som benytter sig af en META refresh. altså et meta tag i headeren som definerer et sekundtal på hvilken siden skal reloade sig sig selv. på denne side (som jeg skal måske skal nævne bliver genereret dynamisk) har jeg så en række <img> tag med blank src og width og height sat til 1, border til 0. Jeg har også en javascript funktion som jeg kalder i body taggets onload eventhandler. Funktioner looper alle billeder på siden igennem (documents.images[]) og kalder funktionen i førnævnte frameset fil med hver af billederne. Derved henter den billederne derfra. Det virker også fint nok hvis jeg opdaterer opdaterer siden ved at submitte en form (i en tredje frame) men når den lave meta refreshet reloader den alle billederne. Det forstår jeg ikke da den ikke refresher hele framesættet men kun sin egen frame?!?. html filen der preloader billederne bliver aldrig reloadet. Har i nogle ideer til hvad problemet kan skyldes?
Avatar billede roenving Novice
03. februar 2004 - 13:21 #1
Det er nok fordi den checker, om de billeder, som skal bruges, findes i en nyere udgave på serveren ...
Avatar billede smokes Nybegynder
03. februar 2004 - 13:26 #2
det kan jeg slå fra med et felt i http headeren kan jeg ikke? noget expires halløj?
Avatar billede roenving Novice
03. februar 2004 - 13:34 #3
-- nej, for IEs indstillinger vil selv checke på serveren, medmindre brugeren har sat den til aldrig at checke for nye udgaver ...

-- men du har ret, at der er en header-ting, som hedder expires:

<meta http-equiv="Expires" content="Fri, Dec 31 2004 23:59:59 GMT">
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester