Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 17:05 Der er 21 kommentarer

Vis eller Skjul billeder...men hvordan?

Jeg har en række billeder, som jeg gerne vil have mulighed for enten at vise eller at skjule.

Jeg ved hvordan man kan gøre det med JavaScript...ved at benytte sig af <IMG ID="" SRC="" STYLE="visibility:visible"> og så kan man skifte mellem visible og hidden med style.visibility

Men jeg foretrækker at bruge VBScript, når jeg programmerer ASP...og derfor er mit spørgsmål, om der er en måde, hvor jeg med VBScript kan vise og skjule billeder.

Det behøver ikke nødvendigvis være vha. STYLE...men det vil da gøre tingene lidt nemmere.

Nogle, der kan hjælpe mig?
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 17:35 #1
Hmm.. Det kan jo gøres på mange måder, men man kunne vel bruge noget i stil med:

<%
dim query, id
state = replace(request.querystring("state"),"'","")
id = replace(int(request.querystring("id")),"'","")

if state&"" <> "" then
call ShowHidPic id
end if
%>

Hvis du forstår..
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 17:37 #2
dim state, id


/* heh... Ved ik lige om du kan bruge det.. eller ikke ;) */
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 17:49 #3
Øhm...nej jeg forstår ikke helt...hvad har state med noget som helst at gøre?

Og hvad er ShowHidPic? Det lyder sgu ikke lige som en funktion, der følger med hverken VBScript eller ASP.
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 17:51 #4
Hehe.. nej det var en ide til en function man kunne lave til foretagnet..:)
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 17:53 #5
Hmm okay...men jeg skal helst ledes hen til mål hvis du forstår hvad JEG mener ;-)

Er ikke tilstrækkelig erfaren med VBScript til at kunne programmere den slags selv...var jeg det ville jeg ikke have stillet dette spørgsmål ;-)
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 17:54 #6
Hehe.. Ja ok du siger en ting.. Men jeg ved jo ikke noget om din kode, du har i forvejen.. ?
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 17:55 #7
Nope...men der er ikke noget i min kode i forvejen der er nødvendig...jeg sørger selv for at implementere det til den tid...derfor nøjedes jeg med dette tænkte eksempel for at vise hvad mit problem er :-)
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 17:58 #8
Oki... Men jeg vil gerne vide med struktur og sådan.. Eller måske. Skal alle være vist på en gang ? - Eller hvad ? - fortæl lidt mere ;)
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 18:01 #9
Kay...det handler om at jeg, afhængigt af klokkeslæt, viser nogle af de billede, jeg har på hjemmesiden, og som alle har et ID bestående af bogstavet T og et fortløbende nummer.

Jeg undersøger klokkeslættet, og gennemløber hvert tal i det, og ud fra det bestemmer jeg så hvilke billeder, der skal vises og hvilke der ikke skal.

Alt dette kan jeg nogenlunde lave i JavaScript...MEN jeg er ikke specielt vild med JavaScript...prøver såvidt muligt at undgå det (hvor dumt det måske end lyder i andres ører)...og derfor vil jeg gerne finde ud af hvordan man kan vælge at vise eller skjule billeder med VBScript.
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 18:25 #10
Hmmm... OK.. Jeg synes nu ikke det er dumt at lave det i ASP :D ..Og man kan også godt gøre det du skal have den til, spørgsmålet er bare, hvad der er bedst? -og på hvilken måde.... :)

Men så skal jeg vide ldit mere om hvad du undersøger om osv... ?

msn: sir_erugor@hotmail.com
icq: 155280916
(det er lidt nemmere)
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 18:32 #11
Nej i så fald bliver det for besværligt...jeg har stillet et spørgsmål og det burde være muligt at besvare ud fra de ting, jeg har skrevet.

Jeg gider ikke til at bruge tid på at maile privat...og jeg er heller ikke vild med at fortælle alt for meget om hvad jeg laver...jo mere kode man lægger ud, jo mere kode kan andre stjæle.

Måske lyder jeg åndssvag, men det er nu sådan, jeg har det...og jeg mente at det måske lød dumt at jeg gerne vil undgå JavaScript og hellere vil bruge VBScript, når jeg programmerer i ASP.
Avatar billede sirerugor Nybegynder
12. juni 2003 - 18:34 #12
Hmm... Jeg har ikke tid så.. :S eller noget!
Avatar billede bitphil Nybegynder
12. juni 2003 - 18:34 #13
Jeg forstår ikke problemet, er det du ønsker så ikke bare:
hvis klokkeslet1<nu<klokkeslet2 så
  billedeurl=url1
ellers
  billedeurl=url2
slut hvis
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 18:36 #14
Nej for jeg skal ikke skifte billede for en bestemt IMG tag...jeg skal tværtimod gøre det pågældende billede synligt eller usynligt...men i VBScript, hvis det kan lade sig gøre
Avatar billede bitphil Nybegynder
12. juni 2003 - 19:05 #15
At gøre det serverside med ASP/VBScript er jo ikke relevant, med mindre man efterfølgende skifter det ud eller gør det synligt med et clientside script (VBScript eller JScript).
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 19:06 #16
Fordi det ikke lyder relevant for dig, kan det sagtens være det for mig.

Det er ikke et diskussions forum, men et spørgsmålsforum.

Jeg stiller et spørgsmål og håber på at få et brugbart svar...ikke en lektion i hvad der er relevant og ikke relevant.
Avatar billede bitphil Nybegynder
12. juni 2003 - 19:28 #17
Farvel og tak - jeg troede det var et diskussionsforum, hvor nogen åbnede en tråd, måske får hjælp og så takker for det. Ikke en betalingssite hvor man betaler point og så bare skal have et svar.
Og at gøre noget et billede usynligt serverside, for ikke at gøre det synligt senere i html-filens levetid er sgu spild af båndbredde.
Nu er jeg den anden der hopper fra dit spm.
Men hvis man ikke diskuterer, så er man jo også sikker på at der ikke er nogen der hugger ens fine kode - noget som der svarer her på Eksperten, frem for bare at spørge, er så landsbytossede at gøre.
Avatar billede themepark Nybegynder
12. juni 2003 - 19:33 #18
Og hvor i denne tråd er det så lige at DU åbenbart kan se at jeg har fået hjælp?

Hjælp ville betyde at jeg ved hvordan mit problem løses eller i det mindste vidste lidt mere omkring det, men det gør jeg ikke, så hjælp har jeg endnu ikke fået.

Og det med båndbredde indrømmer jeg ærligt at jeg ikke har forstand på...men du aner sådan set ikke om de ting, jeg laver er noget der nogensinde bliver lagt ud på nettet, eller ej, så om det spilder båndbredde kan umuligt være dit problem.

Jeg laver faktisk ting, der enten er beregnet som en test, til at lære eller bare til personligt brug.
Avatar billede bitphil Nybegynder
13. juni 2003 - 03:13 #19
Efter en lang og kedelig arbejdsdag, har jeg fået lidt god mad og rødvin og en hyggelig aften med kæresten. Og erkendt at man og vi har forskellige udgangspunkter for at bruge eksperten.dk.
Du har sjovt nok oprettet 56 spm. og deltaget i 0 der ikke er dine egne. Jeg har optettet 0 spm. og deltaget i 56 spm. Vi gør det åbenbart begge for at lære, men bare på forskellig måde.
Jeg har ikke fundet det 'rigtige' forum/community etc. for mig, jeg vil gerne have et på dansk. På trods af at alle de IT-faglige termer er engelske, er det sgu' rarest at diskutere på sit modersmål. På eksperten.dk syntes jeg at problemet er at nogle bare tror at det er en 'gavebod'. Point er mig inderligt ligegyldige, de betaler ikke min husleje, og jeg står aldrig med et behov for point, da de problemer som jeg har, får jeg løst hurtigere ved at 'spørge'/søge via Google. Men nogen tror at fordi de nu har sat f.eks. 30 point på højkant, så 'ejer' de retten til at styre hele diskussionen, og behøves ikke takke og/eller fortælle hvordan de fik løst deres problem, fordi de jo har 'købt' svaret.
Omvendt er der så nok nogen der svarer, der bare er interesserede i at få nogle lette point, på en hurtig måde, enten for at ligge højt på listen, eller for at have flere point at spørge for - ikke for at lære eller udveksle viden, meninger og erfaringer.
Derudover er der nogen der svarer, der er lidt patroniserende og bedrevidende (måske mig selv inkl.) - men sådan opfattes svarere måske også let, svareren har jo trods alt en større viden om det spm. som der bliver spurgt om - forhåbenligt.

Til spm.
Jeg tror ikke du skulle have lagt det under ASP, men under DHTML.
ASP er microsofts serverside teknologi, og kan foregå i VBscript, Jscript, Perl eller C, hyppigst og default i VBScript. Serverside teknologi bruger man  hyppigst til f.eks. databaseforespørgsler og lign., eller fordi man ønsker at sende en 'optimeret' side til klienten/browseren. I dit tilfælde kunne det f.eks være at generere koden til hvilket billede som klienten skulle hente.
På klientsiden kan der også afvikles kode f.eks JScript/Javascript eller VBScript, hvor det første er det mest udbredte fordi det det til en hvis grad forstås af både IE og NS, hvor VBScript kun forstås af IE. Clientside scripting har den fordel at det ikke belaster serveren og kan foregå uden at man skal hente en ny side fra serveren, noget der trods bredde forbindelser trods alt tager et par sekunder, og derfor er irriterende.
En HTML-sides kode kan ændres dynamisk med DHTML, ikke noget jeg har forstået til fulde, men for at ændre HTML-koden, altså at det er dynamisk, kræves noget client-side scripting.
Hvis man f.eks vil vise skjule et billede før middag, eller for den sags skyld et layer, er DHTML-delen af koden ca. den samme.

Hvis man bruger JScript/Javascript kan det gøres således:

<head>
<title>--</title>
</head>
<body>
<img src="eftermiddag.gif" name="pic1" width="100" height="100" id="pic1">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
var d = new Date();
var h = d.getHours();
if (h<12) {
pic1.style.visibility='hidden';
}
</script>
</body>
</html>

Og det samme i VBScript ser således ud:

<head>
<title>--</title>
</head>
<body>
<img src="eftermiddag.gif" name="pic1" width="100" height="100" id="pic1">
<script language="VBScript" type="text/VBScript">
if hour(now)<12 then
pic1.style.visibility="hidden"
end if
</script>
</body>
</html>

Men ligegyldigt hvilken medtode man bruger til måske at skjule et billede man har hentet, er irellevant, da billedet slet ikke bliver hentet hvis man gør det på den 'rigtige' måde og bruger client-side scripting:

<%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1252"%>
<head>
<title>--</title>
</head>
<body>
<% if hour(now)<12 then %>
<img src="eftermiddag.gif" name="pic1" width="100" height="100" id="pic1">
<% end if %>
</script>
</body>
</html>

Held og lykke med kodningen.
Avatar billede bitphil Nybegynder
13. juni 2003 - 03:20 #20
I serverside eksemplet skulle det selvfølgelig have været
<% if hour(now)>=12 then %>
og ikke
<% if hour(now)<12 then %>
Avatar billede themepark Nybegynder
18. juni 2003 - 18:42 #21
Man skulle tro, at jeg lærte af mine fejl, men nej.

Jeg har nu 2 gange skrevet et svar, men brugt for lang tid om det, hvorfor jeg er blevet logget ud, og brevet mistet.

Derfor gør jeg dette MEGET kort.

Jeg har prøvet at lave det jeg skal have lavet i både <SCRIPT LANGUAGE="VBScript"> samt ASP med VBScript som programmeringssprog nu, men uanset hvilken af de 2 jeg kører, får jeg samme fejl.

En sætning var ventet.

Og det skyldes denne linje.

"T" + String((TidTaeller+18)) + ".style.visibility=""hidden"""

Kan du eller nogle andre sige mig, hvad der går galt?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester