Gratis fjernstyring til din pc

Få fuld adgang til din skrivebords-pc - uanset om du sidder med den bærbare i haven eller på en netcafé i Californien.

Gratis fjernstyring til din pc

Hvorfor dog sidde og svede foran din skrivebords-pc, når du kan fjernstyre den fra din bærbare i hængekøjen. Eller fra en netcafe på den anden side af kloden.

Tid og sted spiller ingen rolle, når du bruger LogMeIn. Eneste krav er, at begge computere skal være tændt og på nettet.

Fjernstyringen giver adgang til dit velkendte skrivebord med alle programmerne og hele samlingen af dokumenter. Hermed løses det klassiske problem med, at det dokument, man lige skal bruge, altid ligger på den forkerte pc.
Du kan også tjekke din kalender og mail i Outlook overalt - uden en dyr serverløsning.

Og når du er på besøg hos venner og familie, kan du hurtigt vise dem de nye billeder, du har liggende hjemme på harddisken.

God og gratis

Selvfølgelig opleves en lille forsinkelse, når alle data skal en tur omkring internet. Men med moderne bredbånds-forbindelser er det knap nok noget, man mærker.

Således er LogMeIn næsten for god til at være gratis. Programmet findes da også i en Pro-udgave, som koster ca. 400 kr. om året (vi valgte den fra i første omgang - og fik den kort efter tilbudt til halv pris!). LogMeIn Pro tilbyder nogle ekstra finesser - for eksempel muligheden for filhåndtering på tværs af computerne. Se mere herom her.

Nødvendig kode

Du begynder altid med Pro-versionen, men efter et par timers brug skifter programmet automatisk til den gratis udgave, som er god nok til de fleste. Den mest åbenlyse begrænsning er, at man ikke får lyden med fra den pc, man fjernstyrer.

LogMeIn er meget enkel at bruge, men den indledende opsætning kan virke en smule omstændelig. Så vi tager den punkt for punkt:
Det er kun nødvendigt at installere noget på den pc, der skal fjernstyres - i dette eksempel vores skrivebords-pc på hjemmekontoret. Så vi sætter os til skrivebords-pc'en og styrer weblæseren mod: LogMeIn.com. Klik på det grønne Download-skilt og følg instrukserne.

Registrere dig

Når programmet installeres, bør du normalt vælge "Typical". Og hvis du bruger Vista, ved du nok allerede, at du bare skal klikke "Fortsæt", når de sædvanlige advarsler springer frem.

Nu skal du registrere dig med en gyldig email-adresse - og følge instrukserne i den mail, der kort efter lander i din indbakke.

Sæt dig herefter til en af de computere, du ønsker at bruge som fjernbetjening - i dette tilfælde vores bærbare. Som nævnt skal der ikke installeres noget her.

Du skal bare gå til LogMeIn.com og give dig til kende ved at skrive din email-adresse og det valgte kodeord øverst til højre. Sidder du ved en offentlig pc, skal du selvfølgelig svare nej, hvis weblæseren tilbyder at gemme adgangskoden til senere brug.

Vi har forbindelse

LogMeIn-siden viser nu en liste over de computere, du har udstyret med LogMeIn-programmet. I dette tilfælde vises kun vores hjemme-pc fra før, så klik på computerens navn og log på med dens sædvanlige Windows-brugernavn og adgangskode.

Hvis den fjernstyrede pc ikke bruger Windows-login, skal du i stedet skrive den "Computer Access Code", du i givet fald valgte under installationen. Koden er en nødvendig sikkerhed, så alle og enhver ikke kan fjernstyre din pc via internet.

Nyttige valgmuligheder

Klik på "Remote Control" for at begynde fjernstyringen. Umiddelbart vises skærmbilledet meget småt, så første trin er at maksimere visningen ved at klikke på den lille firkant øverst til højre (mellem krydset og spørgsmålstegnet). Det var straks bedre - men det bliver bedre endnu.

For når du fører musen op i toppen af skærmen, får du adgang til en række nyttige valgmuligheder. Her kan du ændre skærmbilledets kvalitet og opløsning, så du får det bedste ud af den skærm, du bruger til fjernstyringen.

En anden nyttig detalje er, at du kan gøre skærmen blank på den fjernstyrede computer. Således undgår du, at andre sætter sig til at bruge den samtidig med dig, hvilket kan skabe en del panik.

Omvendt er muligheden for at vise samme skærmbillede på begge pc'er en stor fordel, når du skal hjælpe din gamle tante med at finde hendes vigtige dokument, som endnu engang er forsvundet helt af sig selv ("men jeg gjorde ikke noget").

Hurtig genvej

Hvis du ofte har folk i røret med den slags computer-kvaler, kan du spare både tid og gætterier ved af installere LogMeIn på deres computer - og selv overtage styringen, når behovet melder sig.

Hvis du ofte bruger den samme pc som "fjernbetjening", i vores tilfælde den bærbare, kan du lægge genveje ud på dens skrivebord, så du kan klikke dig direkte ind på de fjernstyrede maskiner.

Sikkerhed

Dette sætter vi op ved at styre den bærbare mod: LogMeIn.com (siden "My Computers"), klikke "Edit" ud for computernavnet, vælge "Desktop shortcut" - og trække ikonet ud på skrivebordet.

Husk at overveje de sikkerhedsmæssige konsekvenser. Som altid gælder det om at ramme en passende balance mellem brugervenlighed og sikkerhed.

LogMeIn fås til både Windows og Mac, og du kan fjernstyre computere på tværs af platforme. Det er sågar muligt at anvende en Windows-baseret mobiltelefon eller lomme-pc (se her). Og det er stadig gratis.

Programmet findes også i mere avancerede betalings-varianter, som især er rettet mod IT-afdelinger og support-tjenester. Få et overblik over de forskellige produkter her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere