B&O's billige fætter

Når musikken skal deles med andre, skal mobilen have indbygget højttaler. B&O viste vejen med den ekstremt velspillende Serenata, som havde telefonteknik fra Samsung. Nu går Samsung solo med model i450, der både har højttaler og B&O-forstærker. Og så koster den en fjerdedel.

B&O's billige fætter

Enhver der lægger øre til B&O's Serenata-mobil falder i svime over lyden fra den indbyggede højttaler. Men som telefon fungerer Serenata elendigt, og så koster den altså over 10.000 kroner.

Ind kommer Samsung med den beslægtede model i450, der også har indbygget højttaler med digital forstærker fra B&O (IcePower).

Vel at mærke i en langt mere alsidig og brugervenlig telefon, der fås for 2.500 kroner uden abonnement. Lyder det for godt til at være sandt? Eller rettere: Hvordan lyder højttaleren?

Lydprøve

Vi skyder skærmen ned, hvorved den lille højttaler dukker op i toppen af mobilen. Højttaleren er kun lidt mindre end i Serenata, men når man hører lyden, ophører enhver sammenligning.

Samsung-mobilen spiller mere magtfuldt end de fleste mobiler, men lyden er ikke nær så fyldig som i den rige fætter fra Struer.

Gennem højttaleren løber et C-formet gummi-panel, som gør det muligt at rulle op og ned i musik-menuen med tommelfingeren.

Det er en udmærket ide, men betjeningen glider ikke nær så ubesværet som hjulet i Serenata - eller iPod for den sags skyld. Derfor ender man alligevel med at styre musikken med de gængse menu-knapper.

De er heldigvis store og helt regulære i formen. Det samme gælder skydetastaturet, der glider ned under skærmen med en let fjedrende bevægelse.

Kvalitets-indtrykket er flot - uden dog at være på niveau med de lækreste Samsung-modeller.

Kulørt plast

Apparatet er lavet af plast, og testmodellens iøjnefaldende kombination af blå og hvid vil ikke falde i alles smag. Vi fik associationer til et regnsæt fra Helly Hansen...

Skærmen er rigtig god, som vi forventer fra Samsung. Menuerne er lette at finde rundt i, og da mobilen bruger S60-systemet, kan den let udvides med ekstra programmer.

Lageret udvides via en sprække i siden, og der medfølger et hukommelseskort på en enkelt gigabyte.

Desuden medfølger ørepropper i nogenlunde hæderlig kvalitet. Som enhver musikmobil med respekt for sig selv har i450 også stik til et par rigtige "ørebøffer".

Stereo via Bluetooth

Samsung har placeret stikket (3,5 mm) i selve telefonen - og ikke i hovedsættets mikrofon. Hermed spares et mellemled, men til gengæld kan man så ikke føre både musik og samtaler gennem sine foretrukne hovedtelefoner.

Mobilen understøtter trådløs stereo via Bluetooth (A2DP). Men RDS-radioen kræver som altid, at der sidder et (antenne)kabel i hovedtelefonstikket.

Bagsiden af mobilen er nærmest påfaldende tom. I hjørnet sidder et kameraobjektiv, som hverken har zoom, autofokus eller blitz (kun kameralys).

Opløsningen er begrænset til to megapixel, men i godt lys er billedkvaliteten acceptabel til mange formål. Det er dog tydeligt, at kameraet er en sekundær funktion i forhold til musikken.

Højttaleren er en gimmick

På fronten sidder et ekstra objektiv til videosamtaler, for i450 er en 3G-mobil.

Forbindelsen understøtter den rappe HSDPA-teknik, hvilket er en stor gevinst, når man henter mail (IMAP/POP3) eller læser websider med den udmærkede browser. En fin detalje er, at Google-søgefeltet er tilgængeligt direkte fra hovedskærmen.

Som vanligt tærer 3G-forbindelsen ekstra på batteriet, men testmodellen var kun til opladning omtrent hver tredje dag, hvilket er bedre end gennemsnittet.

Mest til musik

Nogle vil savne trådløst netværk og måske GPS-navigation, men i450 er først og fremmest en musikmodel.

En oplagt konkurrent kunne være Sony Ericssons W910, der også har skydetastatur og langt hen ad vejen identiske specifikationer (skærm, kamera, hukommelse og forbindelser).

En direkte sammenligning viser endda, at de to modeller spiller omtrent lige højt, selv om W910 har skjult højttaler.

Det bekræfter, at Samsungs meget synlige højttaler i nogen grad er en gimmick. Alligevel kan vi godt lide i450. Den er velbygget, alsidig, rar at bruge - og til at betale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere