Ingen ønsker storstilet fyrtårnsprojekt

Et nordjysk fyrtårnsprojekt, der skulle lære små og mellemstore virksomheder at orientere sig i store informationsmængder, er lukket. Selv efter flere appeller kom der kun to kunder i butikken.

For prisen for en god computer ? 25.000 kroner ? kan små og mellemstore virksomheder købe sig til konsulenthjælp, internet-kurser i informationsbehandling og hjælp til firmaets egen strategi for informationsbehandling.

Undervejs vil virksomheden blandt andre få besøg af en bibliotekar, en produktionsingeniør og en internet-ekspert.

Det var tilbuddet til nordjyske virksomheder fra et fyrtårnsprojekt, der havde fået 1,5 millioner kroner i støtte fra staten. Men selv efter flere opfordringer og appeller har kun to virksomheder vist interesse, og nu er butikken lukket.

? Det er virkelig ærgerligt. Jeg er sikker på, at mange virksomheder ville kunne have fået både en konkurrencemæssig og økonomisk fordel ved at gå med. Tænk blot på områder som konkurrentovervågning og indkøb, siger fyrmester Dorthe Stigaard fra Det digitale Nordjylland.

Konsulent på Danmarks Biblioteksskole, Peter Gorm Larsen, har erfaring fra kurser i informationskompetence til store virksomheder som blandt andre Novo Nordisk.

Han har været med til at udvikle projektet, så det kan bruges af små og mellemstore virksomheder, der normalt har svært ved at løse den opgave.

God idé for tidligt

? Det er hamrende ærgerligt, at det mislykkedes, men jeg har lært meget af det rent personligt. Vi har nok også været for hurtigt ude. For der bliver et marked for det her i fremtiden, vurderer cand.scient.pol. Peter Gorm Larsen.

Han peger på, at den største fordel ved at lære at organisere og kontrollere information er, at virksomheden bliver bedre til at overvåge konkurrenterne.

Projektet har derfor udviklet et lille program, der kan overvåge konkurrenternes hjemmesider.

Det har speciel interesse for de virksomheder, der lever af at sælge knowhow. For dem kan det være et spørgsmål om liv eller død.

? Vi gik med i projektet, fordi vi kunne se nogle konkurrencemæssige og økonomiske fordele. Og det var der. Allerede nu sparer vi dyrebar tid og ressourcer, fordi vi kan søge langt mere målrettet, og vi har fået nogle mere effektive redskaber til konkurrenceovervågning via nettet. Også når det gælder indkøb af råvarer og produktionsudstyr, kan vi søge verden over og finde de bedste og billigste leverandører ? og endda finde nye råvaretyper. Vi har kort sagt fået endnu flere IKT-tangenter at spille på, og jeg er overbevist om, at resultatet vil kunne aflæses på bundlinien, siger udviklingschef Carsten Andersen fra Korsnäs Packaging.

Interesse lige før lukketid

Korsnäs Packaging er en del af Bates-koncernen, og det er den ene af de to virksomheder, der sagde ja tak til tilbuddet, inden butikken lukkede. Korsnäs Packaging producerer luftpuder til stabilisering af gods, der skal fragtes.

Projektet lukker til nytår, men her på falderebet har folkene bag fået en masse positive reaktioner.

? Jeg tror, der vil komme mere af det her i fremtiden. Vi har fået flere henvendelser, og nu vil vi så gå med konceptet på almindelig konsulentbasis uden støtte fra fyrtårnet, siger Peter Gorm Larsen, der peger på, at det vil være langt dyrere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere