Microsoft forventer stille Vista-lancering i Danmark

I USA slår flere forhandlere lanceringen af Windows Vista til private brugere på tirsdag stort op med eksempelvis midnatsåbne butikker. Herhjemme går forhandlerne stille med dørerne, men melder til gengæld om stor forhåndsinteresse fra kunderne.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når Microsoft på tirsdag slipper dets nyeste skud på Windows operativsystem-stammen, Vista, løs til privatbrugere verden over.

I hvert fald ikke i USA.

Her forfølger flere af de store forhandlere nemlig en ”spilkonsol”-strategi, når Vista frigives.

Det betyder, at eksempelvis pc-forhandleren Comp USA holder sine 230 forretninger åbne 29. januar om natten, hvor personalet står klar til tage i mod de Vista-klare kunder.

Installer på medbragte pc'er

Den amerikanske forhandler tilbyder blandt andet kunderne at installere Vista-operativsystemet på deres medbragte pc’er.

Samtidig vil Comp USA tilbyde kunderne en teknisk supportaftale til 172 kroner om måneden.

Hos elektronikkæden Best Buy gør man også alt for at hype begivenheden, og står klar til at sælge stationære og bærbare pc’er med Vista installeret til kunderne på frigivelsestidspunktet.

Kæden har sendt personalet på kurser op til lanceringen, så de er klædt på til at demonstrere og forklare Vistas funktioner til kunderne.

Håbet er, at de ekstra anstrengelser vil få flere privatbrugere til at hive en Vista-kopi ned af butikshylden.

Ingen forventer dog halv-kaotiske tilstande, som dem der prægede frigivelsen af Windows 95.

Dengang overnattede mange kunder uden for forhandlernes døre for at sikre sig en kopi af operativsystemet.

Forhandlere melder om stor forhåndsinteresse

Herhjemme er der dog ikke meget, der tyder på, at 30. januar kommer til at adskille sig væsentligt fra de øvrige tirsdage i januar.

Microsoft i Danmark har ikke kendskab til forhandlere, der gør lanceringen af Vista til en særlig begivenhed, og det er også det billede, en rundringning til danske forhandlere viser.

Den viser derimod, at forhandlerne generelt oplever større forhåndsinteresse for Vista end forventet.

- Det går forrygende. Vi har fået væsentligt flere ordrer, end vi havde regnet med, lyder det eksempelvis fra Brian Duelund, indkøbschef hos it-forhandleren Enavia.

Hos forhandleren Midt-data er administrerende direktør Allan Carøe Sørensen dog lidt mere afdæmpet. Han melder om få forhåndsbestillinger, men forklarer det med, at kunderne afventer 30. januar.

- Salget af pc’er har stået lidt stille den sidste måneds tid, men det kommer til at eksplodere efter lanceringen, hvor kunderne primært vil købe pc’er, der kan køre Vista, siger Allan Carøe Sørensen, administrerende direktør for Midt-Data.

Windows Vista vil, sammen med kontorpakken Office 2007, blive tilgængelig for private brugere den 30. januar.

Microsoft selv fejrer det med en større event i New York 29. januar og med lignede events andre steder i verden – eksempelvis London – den 30.

I Danmark holder Microsoft lanceringsevent 30. januar i Musikhuset i Århus og dagen efter i Bella Center i København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere