Kan gode tal fjerne HP fra skandale-sporet?

Det nyeste kvartalsregnskab fra Hewlett-Packard leverer solid vækst på alle væsentlige forretningsområder. Udviklingen står i skarp kontrast til konkurrenten Dell, der fortsat udsætter regnskabstallene for de seneste kvartaler.

ComputerViews: Godt halvandet år efter, at Mark Hurd overtog jobbet som topchef for it-ikonet Hewlett-Packard (HP) har han leveret varen i form af et kvartalsregnskab, der både totalt set leverer solid vækst på top- og bundlinie men endnu vigtigere demonstrerer, at HP stadig er i stand til at fyre på samtlige cylindere og skabe vækst i alle væsentlige forretningsområder.

En afgørende udvikling fordi HP de sidste ti år først og fremmest har hentet indtjening fra printerforretningen generelt og forbrugsstoffer i særdeleshed.

Mest bemærkelsesværdig er salget af hardware og løsninger til store virksomheder – Enterprise Storage and Servers – der godt nok kun steg med fire procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Hæver forventningerne

Men under tallet gemmer sig blandt andet en fremgang i salget af bladeservere på 38 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Og salget i Personal Systems Group, der rummer pc-salget, voksede med 10 procent i kvartalet.

Mark Hurd kronede regnskabsaflæggelsen med for fjerde gang i streg at hæve forventningerne til det nye regnskabsår.

Dermed demonstrer HP lige nu en overlegen formkurve i forhold til konkurrenten Dell, der torsdag endnu engang måtte udsætte offentliggørelsen af de seneste kvartalstal, med henvisning til, at børsmyndighederne er i gang med en omfattende undersøgelse af selskabets regnskaber.

Og konkrete tal er nu engang det bedste måleredskab i vurderingen af en virksomhed både for kunder og investorer.

Derfor kan de solide tal fra HP være med til at trække selskabet væk fra skandalernes slæbespor, selvom børsmyndighederne nu har indledt en formel undersøgelse af, om HPs nu tidligere bestyrelsesformand Patricia Dunn har stået bag ulovlig overvågning i forsøget på at finde kilden til et læk af fortrolige oplysninger fra bestyrelsen.

I hvert fald har Mark Hurd og HPs team af kommunikationsfolk blikket stift rettet mod tallene.

For alt i alt voksede omsætningen i HP det seneste kvartal (det fjerde i HPs regnskabsår) med syv procent til 24,6 milliarder dollars og for hele året med 6 procent til 91,7 milliarder dollars.

Det er efter al sandsynlighed lige præcis nok til, at HP kan overhale IBM som verdens største it-leverandør målt på omsætning.

IBM's regnskabsår følger kalenderåret, men HP er allerede selv begyndt at fortælle historien om, at selskabet nok bliver verdens største it-leverandør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere