Nordjyder på jobjagt efter ny tele-konkurs

Mindre et år efter starten er den nordjyske mobiludvikler FL Telecom gået konkurs. Selskabet erklærede sig selv konkurs, efter 75 ansatte ikke havde fået løn siden maj. De har nu oprettet en fælles hjemmeside til jobjagten.

Den nordjyske udvikler af mobiltelefoner, FL Telecom, har erklæret sig selv konkurs og fyret samtlige ansatte, efter 75 ansatte siden maj har arbejdet uden løn. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

De ansatte har nu oprettet en fælles hjemmeside, som de bruger til at søge nye job.

Ifølge avisen blev tæppet revet væk under FL Telecom, da selskabet i april mistede sin asiatiske investor, der selv blev opkøbt for 1,2 milliarder kroner af en endnu større asiatisk investor.

Det asiatiske firma havde på det tidspunkt investeret 30 millioner kroner i FL Telecom, der havde nået at udvikle en ny GSM-telefon til en enkelt engelsk kunde.

FL Telecom blev startet af Henrik Findinge og Hans Christian Løgsted i november 2004 ved at overtage resterne og knap 100 ansatte fra det koreansk-ejede Maxon Telecom, der var gået konkurs.

- Men det må erkendes, at det er svært at få noget i gang inden for udviklingsarbejde, fordi man er nødt til at være mange i en lang periode, inden indtægterne begynder at vise sig, siger Henrik Findinge til Nordjyske Stiftstidende.

Flere store nordjyske mobiludviklere er gået konkurs de seneste år, men formanden for de lokale ingeniører ser lyst på jobmulighederne, fordi ledigheden ligger på tre til fire procent for de 30-50-årige.

Samtlige medarbejdere i FL Telecom præsenteres nu med navn på hjemmesiden XFL-Telecom.dk.

Ifølge Nordjyske Stiftstidende er de store tilbageværende mobiludviklere i Nordjylland RTX Telecom, Infineon-ejede DWD, Texas Instruments samt Siemens Mobile, som for nyligt blev købt af Taiwan-koncernen Benq.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere