Artikel top billede

Alphabet på vej til at købe blot fire år gammelt it-sikkerhedsselskab for 160 milliarder kroner: Står til at blive selskabets største opkøb nogensinde

Google-ejer Alphabet gør klar til sit største opkøb nogensinde. I kikkerten er it-sikkerhedsselskab, der blev etableret for blot fire år siden.

Google-ejer Alphabet er klar til at lægge svimlende 160 milliarder kroner - 23 milliarder dollar - på bordet i det, der tegner til at blive selskabet største opkøb nogensinde.

Alphabet har i mange år primært investeret sine penge i egen-udvikling og ikke opkøb, men i dette tilfælde er selskabet altså klar til at hive den helt store tegnebog op ad lommen.

Målet for det store opkøb er ifølge Reuters det blot fire år gamle it-sikkerhedsselskab Wiz, der blev grundlagt i 2020 og siden har haft ekstrem fart.

Wiz er grundlagt i Israel, men har i dag hovedkvarter i New York, USA.

Selskabet regnes for at være blandt de hurtigst-voksende it-selskaber i verden for tiden og har i dag omkring 900 medarbejdere - primært i USA og Israel. Selskabet regner med at tilføje yderligere mindst 400 medarbejdere inden nytår.

Wiz omsatte i 2023 for 350 millioner dollar - 2,5 milliarder kroner - men har samtidig tiltrukket meget store mængder kapital fra investorer, som har sværmet om selskabet, hvis løsninger vurderes at kunne tegne fremtiden for it-sikkerhedsbranchen.

Selskabet blev i den seneste kapitaltrunde således værdisat til 12 milliarder dollar eller godt det halve af det, som Alphabet nu ifølge unavngivne kilder er klar til at betale for det.

Wiz står bag en cloud-baseret sikkerheds-løsning - blandt andet med trusselsscanninger i realtid og lynhurtige trussels-reaktioner baseret på AI.

Løsningen anvendes blot få år efter lanceringen i dag af 40 procent af de 100 største amerikanske virksomheder på Fortune 100 og Wiz samarbejder med alle de store cloud-leverandører som Microsoft,