Artikel top billede

Gangsterne fra Birmingham vender tilbage - spillefilm på vej

Oscar-vinderen Cillian Murphy skal endnu engang spille hårdkogt boss i Peaky Blinders-klanen.

Siden første sæson udkom i 2013 er “Peaky Blinders” blevet én af de mest populære serier på Netflix.

Serien har blandt andet fået ros for det velskrevne plot, de komplekse karakterer, enestående casting og bundsolidt skuespil.

I serien følger man en gruppe gangstere, der gennem brutale metoder hærger og kontrollerer store dele af Birmingham i tiden efter Første Verdenskrig.

Banden, der er inspireret af en virkelig gruppe af samme navn, er blandt andet kendt for at gå i stilfulde jakkesæt og for at sy barberblade ind i deres sixpence-hatte.

Oscar-vinderen Cillian Murphy spiller den brutale og intelligente leder Thomas Shelby. Han akkompagneres blandt andre af sine to brødre, Arthur og John, der spilles af henholdsvis Paul Anderson og Joe Cole.

Der har været hele seks sæsoner indtil videre, hvoraf den seneste fik premiere på Netflix i 2022.

Men nu har skaberen af serien, Steven Knight, besluttet, at “Peaky Blinders”-universet skal udvides - denne gang med en film.

Den vil angiveligt foregå i starten af Anden Verdenskrig og vil således markere en afslutning på serien.

Hvem der helt præcist er med i filmen, er endnu ikke blevet bekræftet. Dog med én undtagelse: ”Oppenheimer”-stjernen Cillian Murphy kommer igen til at spille Thomas Shelby.

Der er endnu ikke udgivet nærmere information om filmen. Det vides blot, at der tages hul på produktion og optagelser i september.