Artikel top billede

(Foto: Gerd Altmann/Pixabay)

Microsoft vil tvinge flere it-administratorer til at bruge multifaktor-godkendelse

Snart vil MFA automatisk blive aktiveret for alle it-administratorer, der ikke aktivt har deaktiveret funktionen.

Microsoft har annonceret, at administratorer, der logger på Azure, Microsoft 365, Exchange og Microsoft Entra, snart vil blive bedt om at aktivere multi-factor authentication (MFA) for at øge sikkerheden.

90 dage efter prompten vil MFA automatisk blive aktiveret for alle brugere, der ikke aktivt har slået funktionen fra under indstillingen Betinget adgang, det skriver Computer Sweden.

Det skal også nævnes, at brugere, der giver afkald på MFA, ikke vil have adgang til alle funktioner i Microsofts tjenester.

Ifølge Microsoft reduceres risikoen for hackede konti med 99 procent, hvis der bruges multifaktorautentificering, så du gør klogt i at aktivere funktionen så hurtigt som muligt.

”Det er vores stærke anbefaling - og en politik, vi vil implementere på dine vegne - at multifaktorautentificering beskytter al brugeradgang til adminportaler,” meddeler Microsoft Vice President for Identity Security Alex Weinert i et blogindlæg. Og han fortsætter:

"Bemærk venligst, at selvom du kan fravælge disse politikker, vil teams hos Microsoft i stigende grad kræve multifaktorgodkendelse til specifikke interaktioner, som de allerede gør for visse Azure-abonnementsadministrationsscenarier, Partnercenter og Microsoft Intune-enhedstilmelding."

Microsofts mål er 100 procent multifaktorautentificering.

"Vores endelige mål er at kombinere maskinlæringsbaseret politikindsigt og anbefalinger med automatiseret politikudrulning for at styrke din sikkerhedsposition på dine vegne med de rigtige kontroller," afslutter Weinert.