Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Smartphone-salget er bremset op til 2022 - sådan ser 2023 ud for mobil-leverandørerne

Smartphonemarkedet har mistet pusten. Falder 11 procent sammenlignet med sidste år. Her er analytikernes 2023-forudsigelser.

Smartphone-leverandører har haft et udfordrende år, viser nye tal.

I alt faldt et globale smartphone-marked med 17 procent i fjerde kvartal af 2022, sammenlignet med samme periode året før.

Ser man på hele året, så var faldet på 11 procent sammenlignet med 2021.

Mindre end 1,2 milliarder mobilenheder gik altså fra producenterne og ud til forbrugere sidste år.

Det afspejler et ekstremt udfordrende år for alle leverandører, mener analyseselskabet Canalys.

Men trods faldet, så opnåede Apple sin højeste kvartalsvise markedsandel nogensinde på 25 procent. Det altså på trods af faldende efterspørgsel og produktionsproblemer i produktionsfabrikken i Zhengzhou.

Samsung sluttede kvartal nummer to med en markedsandel på 20 procent, men var den største leverandør for hele året.

Xiaomi beholdt tredjepladsen på trods af, at andelen faldt til 11 procent i 4. kvartal - hovedsagelig på grund af udfordringer i Indien.

Ifølge Canalys' Research Analyst Runar Bjørhovde er disse salgstal de værste branchen har haft i et årti.

"Leverandører vil nærme sig 2023 forsigtigt, prioritere rentabilitet og beskytte markedsandele," forudser en anden af Canalys' analytikere Le Xuan Chiew.

"Sælgerne skærer i omkostningerne for at tilpasse sig den nye markedsvirkelighed. At opbygge stærke partnerskaber med kanalen vil være vigtigt for at beskytte markedsandele, da vanskelige markedsforhold for både kanalpartnere og leverandører let kan føre til anstrengende forhandlinger."

Canalys forudser flad til marginal vækst for smartphone-markedet i 2023, med betingelser, der forventes at forblive hårde.

det skriver Canalyst i en pressemeddelelse til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere