Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Sennheiser er Danmarks bedste hardware-virksomhed: "Der er masser af muligheder for en lille spiller som os"

Top 100: De seneste mange år har Sennheiser Communications været vant til vilde vækstrater. Sådan skal det også være i fremtiden, lyder det fra direktøren. Men markedsandelene skal måske erobres fra dansk nabo.

Årets vinder af Top 100-kategorien Hardware er de seneste mange år stormet frem.

Sennheiser Communications oplever en vækst på omkring 20 procent årligt, og det er planen er fortsætte indtoget på markedet, forklarer direktøren. 

“Vores markedsandele er ikke på et niveau, hvor vi kun skal vokse med markedet. Der er masser af muligheder for en lille spiller som os for at tage markedsandele. Vi har en klar forventning om, at vi kan blive ved med at vækste de kommende år,“ siger direktør for Sennheiser Communications Jeppe Dalberg-Larsen.

I kategorien Hardware ligger Sennheiser Communications da også i top med en Sovereign-score på 270.

Det betyder, at virksomheden endnu en gang placerer sig i toppen af hardwaresektionen, ligesom det var tilfældet sidste år.

Det kan da også blive svært for forfølgerne i Top 100 at hægte sig på. Ifølge Sennheiser Communications’ folk ser markedet for headset i øjeblikket ud til at blomstre.

Direktøren for virksomheden understreger da også, at man har en forventning om at kunne fortsætte den positive udvikling.

Nabokrig

Hvis Jeppe Dalberg-Larsen og resten af folkene hos Sennheiser Communications skal have succes med at erobre nye markedsandele, skal Sennheiser Communications op at slås med en dansk konkurrent, og det kan udvikle sig til en form for nabokrig.

En af de andre store spillere på markedet for professionelle headset er nemlig Jabra, der er en del af GN-koncernen.

Det er en af branchens helt store spillere, og Jabra har også danske rødder.

Faktisk bor begge virksomheder klos op ad hinanden i Ballerup med mindre end halvanden kilometer mellem sig.

Det er ikke en placering eller en kompetence, der er givet fra de højere magter, men derimod ifølge Jeppe Dalberg-Larsen et resultat af mange års dansk fokus på audioindustrien.

“Det er ikke noget, der bestemt ovenfra, at Danmark skal være centrum inden for lyd. Det har stille og roligt udviklet sig.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere