Artikel top billede

Intels kreditkort-tynde computer kommer i salg i august

Intels Compute Card, en ultra-tynd computer kun en smule større end et kreditkort, kommer snart til salg - og andre leverandører er også på vej med lignende computere.

Ved Computex-messen i Taipei har Intel løftet lidt mere af sløret omkring sin kreditkort-lille Compute Card: En computer så lille, at den kan ligge i din lomme.

Det er en fuldt fungerende computer ikke meget større end et kreditkort med hukommelse, lagerplads og processorkraft, som er et ambitiøst bud på den modulære computer.

Intel løftede sløret for en lang række samarbejdspartnere såsom Dell, HP og Lenovo, ligesom Intel også offentliggjorde salgsdatoen for Compute Card: august 2017.

Tanken med Compute Card er, at du kan gå rundt med din egen computer inklusiv lagerplads og isætte den i et hav af medium-enheder via en dedikeret Compute Card-port.

Det kan eksempelvis være en bærbar-lignende skal, der bare består af batteri, tastatur og skærm (og mere lagerplads?) eller en All-in-One-computer til arbejdspladsen.

Lille i størrelse

Den lille computer fylder ikke mere end 9,5 x 5,5 x 0,5 centimeter og kommer i fire forskellige versioner. 

Du kan se Intels Compute Card-versioner herunder.

Det er ikke verdens mest kraftfulde computer, men stadig imponerende i så lille en skal. Intel har tidligere udviklet mini-computere i sin Compute Stick og før det i sine NUC-computere.

Læs også: Test: Intel Compute Stick er en imponerende mikro-computer - men kun brugbar til bestemte formål

På scenen ved Computex-messen fremviste Intel sin Compute Card sammen med en laptop-lignende skal, en skærm fra LG og en lille dockingstation, som alle kun blev drevet af Compute Card.

Spørgsmålet er, hvordan Compute Card kan og skal bruges i en verden, hvor det meste af folks data alligevel er i skyen og er tilgængeligt, uanset hvilken enhed man sidder ved. 

Intel forventer, at Compute Card både kan finde plads i virksomheder og i undervisningsverdenen, ligesom den kan bruges som en stærkere mini-computer i IoT-enheder såsom et "smart-køleskab."

Intel har endnu ikke offentliggjort priser på Compute Card.

Læs også: Oversigt: Her er de nye Mini-computere med Skylake




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere