Hvert år scorer staten mere end 200 millioner kroner på restindbetalinger fra tidligere mobilauktioner, og de penge bør staten investere i at lukke de mobil-huller, der stadig findes rundt omkring i landet.
Sådan lyder det fra KL.
Formand Martin Damm siger til KIT-magasinet, at staten har valgt en model, hvor den ved udstedelsen af de mobile frekvenser får 'store indtægter og mindre dækning.'
Det betyder efter hans mening samtidig, at staten bør sørge for, at dækningen kommer i top.
Det sker bare ikke.
"De [Staten. red] bruger bare ikke indtægterne til at lukke hullerne med. Folketinget har sagt, at staten ikke skal bruge pengene på dette område, og at markedet selv skal løse det. Men dette viser, at staten skummer fløden på manglende mobildækning i kommunerne," siger han til KIT-magasinet.
Han mener, at det er et 'skråplan,' at kommuner er nødt til at låne penge af staten for at sikre den digitale infrastruktur, når staten samtidig scorer flere hundrede millioner kroner årligt på frekvenserne.
Mere end 200 millioner kroner om året
Den danske stat henter ifølge magasinet hvert år mere end 200 millioner kroner hjem på rest-indbetalinger fra tidligere auktioner over frekvenser til mobil-nettet.
Ifølge KIT-magasinet henter staten således 214,2 millioner kroner hjem i 2015 på de tidligere auktioner.
Staten har ifølge i alt scoret omkring 5,5 milliarder kroner ind på salget af mobil-frekvenserne til mobil-selskaberne.
Det er sket på flere auktioner.
I 2010 bort-auktionerede staten således frekvensbåndet 2,5 gigahertz, der er specielt velegnet til LTE-teknologien, mens den 2012 bort-auktionerede frekvensbåndet 800 MHz.
På trapperne er nu auktionen over frekvensbåndet 1.800 MHz.
Ifølge magasinet tilgår der staten 174 millioner kroner om året for de to auktioner frem til 2020.
Den danske telebranche har tidligere givet udstryk for, at den føler sig 'malket' af auktionerne uden at pengene er kommet tilbage til branchen igen.
Det skete blandt andet med den store auktion i 2001, hvor Telia, TDC, Orange og 3 hver betalte næsten en milliard kroner for retten til at drive et 3G-net i Danmark.
Det kan du læse mere om her: Telebranchen frygter at blive malket af staten.