Læs også:
43.000 danskere reddet efter Skyline-krak
Overblik: Så galt er det gået for Skyline.
Vred telebranche: Disse firmaer burde rydde op efter Skyline.
Panikken spredte sig for nylig, da krakket i bredbåndsvirksomheden Skyline medførte, at 43.000 danskere pludselig stod uden bredbånd.
Men med erhvervsminister Ole Sohn (SF) for bordenden og med økonomisk støtte fra blandt andet telebranchen lykkedes det at holde liv i nettet indtil udgangen af juni.
I forbindelse med redningsplanen lovede Ole Sohn at "overveje, om der skal yderligere tiltag til for at sikre imod lignende situationer fremover."
Nu løfter erhvervsministeren lidt af sløret for, hvordan han vil forhindre lignende scenarier i fremtiden.
"Vi kan ikke have en situation, hvor så mange kunder pludselig får klippet forbindelsen til omverdenen. Vi må derfor finde en form, som giver større sikkerhed for, at en konkurs ikke opstår, ligesom vi skal have et beredskab, hvis det sker," lyder det fra Ole Sohn.
"Uanset hvor man køber sin forbindelse, skal der være sikkerhed for, at det fungerer," siger han.
Forsikringsordning i spil
På spørgsmålet om hvordan sådan et beredskab i praksis kan komme til at se ud, lyder svaret:
"Det kan være alt fra en forsikringsordning til, at dem, der køber retten til frekvenser har et kapitalgrundlag eller stiller et depositum som gør, at man ikke kommer i den situation. Det har jeg bedt mine folk om at finde et forslag til," fortæller Ole Sohn til Computerworld.
Han forventer ikke, at der går lang tid, for forslaget ligger klar.
"Det gør det forhåbentlig snart. Vi vil i løbet af juni løse den konkrete sag, og hvis det kræver lovændring vil det kunne fremsættes i næste samling," lyder det fra erhvervsministeren.
Læs også:
43.000 danskere reddet efter Skyline-krak
Overblik: Så galt er det gået for Skyline.
Vred telebranche: Disse firmaer burde rydde op efter Skyline.