Forbrugerrådet: 3G væk fra børnehaver

Så længe der er usikkerhed om sundhedsfaren ved de nye master til 3G-telefoni, bør man undlade at sætte dem op ved børneinstitutioner, mener Forbrugerrådet, som har sendt et brev til Folketingets sundhedsudvalg.

Forbrugerrådet beder Folketingets sundhedsudvalg om at indføre forsigtighedsprincippet ved placering af 3G-mobilmaster.

Rådet er bekymret over, at det ikke er lykkedes forskerne er blevet enige om, der er nogen sundhedsfare forbundet med at bo tæt ved masterne.

- Så længe mistanken er rejst, må det være naturligt at være særligt forsigtige for eksempel ved at undlade at stille master op på børneinstitutioner, siger Margrethe Nielsen, sundhedspolitisk medarbejder i Forbrugerrådet til Politiken.

- Vi er fortalere for, at så længe mistanken består, så bør det komme befolkningen til gode, siger hun.

Kræftens Bekæmpelse, Forbrugerrådet og IT- og Telestyrelsen får hver dag henvendelser fra borgere, der er bekymrede for, om de nye mobilmaster er sundhedsskadelige.

Kræftens Bekæmpelse, der har lavet den eneste danske undersøgelse af risikoen for kræft ved mobilstråling, støtter op om forsigtighedsprincippet. Foreningens egen undersøgelse viser dog ingen sammenhæng mellem mobilsnak og kræft, men undersøgelsen omhandlede ikke den nye 3G-mobiltelefoni.

Brancheforeningen Telekommunikationsindustrien undrer sig over opfordringerne til forsigtighed. Direktør Ib Tolstrup mener, at Forbrugerrådet er hoppet med på vognen af bekymrede, som bare siger, at industrien skal slå bak, fordi rådet ikke ved, hvad det skal tro på.

- Jeg kan ikke forestille mig af staten vil udbyde det (3G), hvis det var farligt for danskerne, siger Ib Tolstrup til Politiken.

En hollandsk undersøgelse konkluderede for nylig, at en konstant strålingen fra 3G-antenner øger forekomsten af hovedpine og kvalme, og at den samtidig skærper koncentrationen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere