Itprofilen: Iværksætter drømmer om at være statsminister

Jacob Wolff-Petersen har grundlagt virksomheden Steelseries, som alene satser på specialprodukter til gamere.

Jacob Wolff-Petersen bor i Taastrup og er gift med Line Wolff-Petersen, sammen har de to børn, Petrea, fem år og Zacharias, næsten to år.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Mest: En foranderlig business, hvor der hele tiden opstår muligheder båret fra teknologi, udvikling og globalisering.
Mindst: At der bliver sagt så meget ligegyldigt sludder i denne branche om producenternes egne produkter. Jeg må indrømme, at det irriterer mig grænseløst at se det største flop af en mus eller headset og så skriver producenten "gaming" på sit produkt, bare forbi det er et "buzz word" lige nu!

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At have lavet et internationalt brand som SteelSeries, som henvender sig til en gruppe af mennesker, som absolut ikke kan stilles tilfreds med hvad som helst. Gamere er meget krævende, og kunderne skriger højt, når der er noget der ikke passer dem.

Kan du fremhæve en enkelt person, der har betydet meget for dig?
God støtte hjemmefra er absolut nødvendigt og et godt netværk i branchen er også at fortrække, mht. den sidste vil jeg da gerne nævne Morten Lund, som er en god ven og innovator på It-scenen både i og udenfor Danmark.

Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre hele din karriere - hvor ville du så være i dag?
Det samme sted, men bare fem år yngre - så ville jeg have skippet alle de fjollede ideer som aldrig rigtig blev til noget, såsom www.vindenhund.dk eller www.SMSland.dk. Det er måske ikke helt fair idet projekterne hver for sig har været gode lærepenge. Så jeg har nok ikke noget at brokke mig over.

Hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit - hvilket job ville du så have?
Statsminister, hvor jeg ville tage alle mine venner ind som ministre og snyde ved valget, bare for at prøve det.

Hvorfor?
Det må være en fuldkommen tilfredstillelse at kunne tage nogle beslutninger som virkelig har betydning for en stor mængde mennesker ... og så vil jeg også gerne være venner med Bush.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Headset, keyboard, mus og mussemåtter til fortrinsvis gaming er et meget voksende område, så lige nu er det svært at få øje på trusler mod den del af branchen.

Hvordan takler du arbejdspres?
Der er mange, som altid taler om det ene og det andet pres. Jeg har det ikke på den måde i SteelSeries, da jeg ser nærmest det hele som et stort rollespil med de gode og onde, derfor gør det ikke den store forskel for mig, om der er meget arbejde eller ikke. Det sværeste, når man arbejder ekstra meget, er, at man hver gang giver afkald på noget familieliv, som jeg ellers elsker, her tænker jeg især på rejseaktiviteter.

Hvordan kobler du af?
Rejse er det bedste for mig, da jeg ikke kan lade SteelSeries være hvis jeg er hjemme - men en god tur med familien samt lidt dykkertur er i top klasse, men på en hverdag er en god løbetur eller noget andet sport perfekt til at tænke på noget helt andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere