Million-underskud i Four Leaf

Et minus på 18 millioner kroner gør ondt i et Four Leaf-regnskab, hvor især Finland og Sverige trækker ned. I Danmark kostede HP-krigen overskuddet

Storage og serverdistributøren Four Leaf kom ud af 2005 med et kæmpeunderskud på minus 18 millioner kroner, viser friske regnskabstal. Tallene står i stærk kontrast til et overskud på 485.000 kroner i i 2004.

»Vi havde et ikke særligt godt første halvår. I vores organisation i Sverige og Finland har vi været nødt til at slimline vores organisation. Vi måtte skille os af med omkring 10-15 medarbejdere i alt, og det løber jo hurtigt op i opsigelsesvarsler« konstaterer Jørgen Winther Pedersen, der er administrerende direktør i Four Leaf.

Ifølge Jørgen Winther bærer Four Leafs regnskab præg af hensættelser og afskrivninger. Men primært nævner han, at markedet ikke har været særlig godt, og at det er den egentlige grund til at Four Leaf ikke hentede de penge hjem, som selskabet ellers skulle.

Samlet set kalder Jørgen Winther Pedersen årsresultatet for utilfredsstillende. Men Danmark, der præsterede et underskud på 1,3 millioner kroner mod forrige års overskud på 178.000 kroner, går fri af hans kritik.

»I Danmark er underskuddet ikke særlig stort - det har vi under fuld kontrol. Vi havde en lavere omsætning end forventet og havde også et skidt første halvår,« påpeger han og uddyber:

»Men det vil være dumt at sige, at HP-krigen ikke havde en indflydelse. Four Leaf sælger ikke så mange volumenprodukter, og vi sagde nej til at gå under kost-pris. Når man ser på, hvordan det er endt, så har det jo kun været godt. Men ja, en del af det danske underskud skyldes HP-krigen.«

Eftersom Four Leaf har fået rekonstrueringen på plads i Sverige og Finland, forventer Jørgen Winther Pedersen, at distributøren henter et positivt reultat hjem i 2006, både samlet set, men også for Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere