Artikel top billede

Google parat til at dele omsætning med Sun

Google var villig til at dele sin omsætning for mobile tjenester med Sun, men det var ikke ikke gratis. Se, hvad søgegiganten ville have til gengæld.

Computerworld News Service: Google håbede engang at kunne udvikle Android i samarbejde med Sun, og virksomheden var parat til at tilbyde Sun en andel af sin omsætning for mobile tjenester til gengæld for at gøre Java til open source.

Det står at læse i nye dokumenter fra Oracles retssag mod Google. Dokumenter, der også viser, at Google var i kapløb for at få Android klar, fordi selskabet frygtede, at Microsoft ville dominere markedet for software til mobiltelefoner, og at Google overvejede at sælge en mobiltelefon-service til brugerne.

Dokumenterne, som inkluderer e-mails og præsentationer fra Googles ledelse, kaster nyt lys over Googles forhandlinger med Sun i de tidlige stadier af udviklingen af Android.

I en e-mail fra 2006 til Googles grundlæggere, Larry Page og Sergey Brin, skrev Andy Rubin, der er leder af mobilområdet for Google, at han var tæt på at få overbevist Sun om at gøre Java til open source.

"I begyndelsen virkede konceptet fremmedartet på dem, og det krævede lidt undervisning. Men nu er vi ved et punkt, hvor de er konceptuelt enige i at åbne Java, og derudover ønsker de at udvide partnerskabet og blive kunder til Android-systemet og Google," skrev Andy Rubin.

"Sun er forberedt på at stoppe licens-forretningen J2ME til 100 millioner dollars om året til fordel for en open source-baseret forretningsmodel, som vi har skabt sammen. Det er et kæmpestort skridt for Sun og meget vigtigt for Android og Google," fortsatte han.

Partnere omkring udvikling

Andy Rubin refererede åbenbart til de penge, som Sun tjente på at licensere Java til tredjeparter. Oracle overtog rettighederne til Java i forbindelse med opkøbet af Sun, og virksomhedens sagsøger nu Google over påståede overtrædelser af Java-patenter og copyright i Android.

Andy Rubin fortsætter med at fortælle, at Suns daværende president og administrerende direktør, Jonathan Schwartz, var så spændt på ideen om at gøre Java til open source, at han var klar til "at gribe røret og ringe" til Sergey Brin.

En udateret præsentation fra Andy Rubin og holdet bag Android indeholder detaljer om den såkaldte Open Handset Alliance, som var den gruppe af virksomheder, der stod bag Android, da det blev lanceret. Præsentationen fortæller, at Sun og Google ville "indgå i et partnerskab omkring udviklingen".

Forslaget indeholdt en treårig aftale mellem de to virksomheder, hvorunder "Sun gør Java til open source som en del af Android-platformen," og de to virksomheder skulle arbejde sammen om at bringe Android til markedet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere