Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

S: Nedlæg Videnskabsministeriet

Hvis Helle Thorning Schmidt og Socialdemokratiet en dag kommer til magten, vil hun nedlægge Videnskabsministeriet. I stedet skal videnskabsministeriet og erhvervsministeriet forenes i et superministerium for globalisering.

Lysten til at nedlægge styrelser og ministerier er fremherskende blandt landets politikere i disse dage. I mandags erklærede et politisk flertal bestående af regeringspartierne og Dansk Folkeparti sig parat til at nedlægge Telestyrelsen og overflytte telereguleringen til Konkurrencestyrelsen.

Og nu kommer det i en ny bog frem at Socialdemokratiets formand Helle Thorning Schmidt er parat til at nedlægge Videnskabsministeriet, for at danne et superministerium bestående af Erhvervsministeriet og Videnskabsministeriet.

»Jeg tror, man skal have nogle superministerier, der kan stå for koordinationen. I stedet for et videnskabsministerium og et erhvervsministerium bør der for eksempel være ét superministerium, som har ansvar for, at Danmark klarer sig godt i globaliseringen, erhvervsmæssigt og vidensmæssigt,« siger Helle Thorning Schmidt i den nye bog "Håndbog for Statsministre".

S-lederens ideer skal føres ud i livet, hvis det en dag lykkedes partiet at komme til magten med hende ved roret.

Ifølge nyhedsbrevet Forskerforum er videnskabsminister Helge Sander af tekniske grunde uenig med Thorning:

»Jeg har svært ved at se, hvordan man overhovedet skulle være i stand til at lægge de to ministerier sammen. Det er der simpelthen ikke kræfter til - som ministerrollen har udviklet sig. Nogle gange kunne jeg sågar i et stille øjeblik ønske mig, at der var flere ministerier end i dag ...,« siger ministeren.

Også ideen om at nedlægge Telestyrelsen blev mandag afvist af videnskabsministeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere