Artikel top billede

HTC raser over Apple: I stjæler med arme og ben

HTC lægger sag an mod Apple, som HTC mener krænker tre HTC-patenter.

Computerworld News Service: Seneste nyt i den verserende patent-krig mellem HTC og Apple er, at førstnævnte nu har lagt sag an mod sidstnævnte for overtrædelse af tre af virksomhedens patenter.

I papirerne, som blev indleveret til retten i Delaware i mandags, kan man læse, at HTC søger erstatning og et forbud mod salg og import af de pågældende Apple-produkter i USA.

HTC mener, at Apple overtræder virksomhedens patenter i forhold til en række produkter, heriblandt Macintosh-computere, iPad, iPhone og Apple TV.

Vil beskytte sig selv

HTC har desuden indledt klagesag mod Apple omhandlende de samme patenter hos den amerikanske internationale handelskommission (ITC), fortæller virksomheden i en udtalelse.

HTC gør det for at beskytte sig selv, sine kunder og "partnere i branchen," skriver selskabet sin udtalelse.

"Dette er den tredje sag for ITC, hvor Apple overtræder vores intellektuelle ejendom. Apple skal høre op med at misbruge vores patenterede opfindelser i sine produkter," skriver Grace Lei, der er koncernadvokat for HTC, i udtalelsen.

Den Taiwan-baserede virksomhed HTC producerer telefoner og tablet-pc'er med udgangspunkt i Googles Android, der også bliver brugt af andre prominente telefon-producenter som Samsung, Motorola og LG Electronics.

Apple er allerede involveret i patentsager med en af de andre store telefonproducenter, nemlig Nokia, som baserer sin fremtidige telefon-strategi på Microsofts styresystem Windows Phone.

HTC beskylder Apple for at overtræde patenterne 7,765,414,
7,672,219 og 7,417,944, som handler om kommunikation mellem systemer og trådløse enheder.

Dette er det seneste sagsanlæg mellem de to virksomheder i den patentkrig, som er udtryk for virksomhedernes forsøg på hver især at få overtaget på markedet for mobile enheder.

Apple har anlagt adskillige sager mod HTC, heriblandt en sag fra marts sidste år, hvor HTC blev anklaget for overtrædelse af 20 patenter. HTC og Apple har desuden begge anlagt patentsager mod hinanden i den amerikanske internationale handelskommission.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Dansk Sygeplejeråd

IT-teknisk medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere