Århus forsyner sig på tværs

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. april 2005.


Århus Kommunale Værker i front for digital forvaltning på forbrugerplan.

Århus Kommunale Værker (ÅKV) arbejder med at skabe en integrationsplatform, så forsyningsværkernes systemer kan integrere data næsten uanset platform.
Seks forskellige test-scenarier er gennemført, og de har alle har givet tilfredsstillende resultat, uanset om der var tale om Microsoft, MySQL eller andet, der skulle over i Oracle. Hvornår systemet er endeligt implementeret, og hvor meget det kommer til at koste, er uvist.
- Vi regner med, at det er oppe senere i år. Der foregår stadig en del udviklingsarbejde, og jo flere, der kommer om bord, jo billigere bliver det, siger it-chef Preben Pedersen fra ÅKV.
- En varmeregning fra os til et boligselskab består af op til 80 sider, som selskaberne har skullet taste ind i deres egne systemer, fortæller Preben Pedersen.
ÅKV betjener blandt andet 20 forskellige boligselskaber, der benytter sig af fire forskellige platforme. Den bedre integration letter arbejdet og reducerer omkostningerne
ÅKV's afregningssystem kører i en Progress-database, mens data bliver trukket ud ved hjælp af Oracle Interconnect og bliver omdannet til en XML-fil.
- Den fil kan boligselskaberne lægge ind i deres eget system. Alle er glade, for så slipper man for papirarbejdet. Du skal ikke konvertere, men du kan bruge tallene direkte. Det en teknik, der ikke er prøvet af før, fortæller Preben Pedersen.

ÅKV forsyner langt det meste af Århus med vand og varme foruden at tage skraldet. Alene 80.000 lejere får papirregninger fra værkerne, og systemet er mere end bare elektroniske regninger.
- Det er levende data, man kan arbejde videre med i selskabernes egne systemer. Visionen er at kunne det her over hele linien, uddyber Preben Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere