Artikel top billede

Her er seks løgne it-udviklere fortæller sig selv igen og igen

Udviklere bygger i dag den nye, digitale verden. Undervejs i byggeforløbet er der dog flere forvanskede sandheder, som udviklere bilder sig selv ind, som ikke helt passer med virkeligheden.

For nyligt startede den danske Ruby On Rails-grundlægger David Heinemeier Hansson en udvikler-trend ved at gå til bekendelse og fortælle om alle de (fjollede) ting, som han som udvikler ikke er i stand til.

Det kan du læse mere om her: Dansk programmør starter udvikler-protest mod idiotiske jobsamtaler: Vi slår jo alt op på Google

Lidt i samme boldgade har Computerworlds amerikanske søstermagasin Infoworld nu indsamlet seks løgne, som udviklere fortæller sig selv, mens de er ved at lægge de virtuelle planker til den fagre, nye digitaliserede verden.

Ideen med indsamlingen af løgnehistorierne er, at selv it-udviklere kan jo tage fejl og basere deres kodning på fejlagtige opfattelse af virkeligheden, som ikke helt stemmer overens med andre udviklere og folks verdensopfattelse.

Denne samling af forvanskede virkelighedsopfattelser er inspireret af en større samling falske udvikler-sandheder, som den franske udvikler Kevin Deldycke har indsamlet på udviklersitet GitHub.

Måske du selv kan genkende nogle af de seks løgne, som Infoworld har indsamlet. Ellers er du meget velkommen til at byde ind med dine egne løgne eller generelle kommentarer i det nedenstående debatfelt.

Her er de seks løgne

1) "Spørgsmål har ét svar"
- Nej, spørgsmål kan i mange tilfælde godt have flere svar.

2) "Null er acceptabelt"
- Nej, du skal tjekke, om al besværet af din kodning giver værdi.

"Null gør simpelthen objekt-orienteret programmering meget mere komplekst og bøvlet," som Infoworld beskriver udfordringen.

3) "Alle menneskelige forhold kan omsættes til kode"
- Nej, for når man eksempelvis i USA for nyligt har tilladt vielser mellem homoseksuelle, kan database-reglerne have svært ved at følge med.

4) "Unicode står for universel kommunikation"
-Nej, universel kommunikation kan også være et skævt smil i en emoji, der fortolkes forskelligt fra den ene smartphone til en anden smartphone, hvor smilet nu er forvandlet til en hæslig grimasse.

5) "Numre, sprog, tid og filer er konsistente faktorer"
-Nej, numre fortæller kun få sider af en nuanceret sandhed. Sprog fortolkes forskelligt af mennesker og maskiner. Tiden forandrer sig blot ved at rejse til en anden tidszone. Fil-systemer gør ikke altid, som du forventer.

6) "Vi er i kontrol"
- Nej, operativsystemet og computerens BIOS bestemmer i sidste ende, om din kode nu også gør, hvad den skal.

Du kan læse originalartiklen hos Infoworld her

Danske software-udviklere er vildt eftertragtede - men lønniveauet er faldet


It-udviklere frygter at blive erstattet af kunstig intelligens




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere