Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple opgiver nu hovedtelefon-stikket i sine iPads / Børsen opgiver AI-satsning efter et år / Socialt medie buldrer frem efter børsdebut

Morgen-briefing: Apple opgiver nu hovedtelefon-stikket i sine iPads / Børsen opgiver AI-satsning efter et år / Socialt medie buldrer frem efter børsdebut

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 8. maj.

I dagens tidlige nyhedoverblik ser vi på Apples beslutning om helt at vrage jack-stikket i sine tablets, Børsens ændrede AI-planer samt på det sociale medie Reddits strålende første regnskab siden børsdebuten.

Morgenens nyhedsbuffet er serveret af Niels de Boissezon.

Apple opgiver nu hovedtelefon-stikket i sine iPads

Mens Apple ved gårsdagens event kunne løfte sløret for en stribe nye, slankere og flottere iPads puffede selskabet samtidig den aldrende 9. generations iPad ud af modelprogrammet.

Pensioneringen af modellen, betyder, at selskabet nu ikke længere tilbyder noget stik til hovedtelefoner i nogen af sine tablets.

Dermed følger iPad’en i iPhonens fodspor ved ikke længere at tilbyde muligheden. Ønskes en kablet forbindelse til et set hovedtelefoner, kan det dog klares igennem en adapter til USB-C stikket.

Apples sidste iPhone med indbygget jack-stik til hovedtelefoner udkom i 2016 i form af iPhone SE, som dog gik ud af modelprogrammet i 2020.

Børsen opgiver AI-satsning efter et år

Finansmediet Børsen satsning på et tillæg til printavisen dedikeret til udviklingen indenfor kunstig intelligens nåede ikke at fylde sit første år.

Tillægget som prydede mediets laksefarvede sider hver mandag er nu lagt i graven, skriver branche-mediet Journalisten.

Og det kommer næppe tilbage forsikrer Børsens chefredaktør, Bjarne Corydon, som i stedet vil flette Børsens øvrige dækning af erhvervslivet.

”Derfor rykker AI fra at have sit eget tillæg og sin egen plads på Børsen til og ind i den dækning, vi i øvrigt har,” siger han.

Socialt medie buldrer frem efter børsdebut

Aktiekursen på det sociale medie Reddit stryger til vejrs, efter det i marts måned blev til en af årets toneangivende børsdebuter.

Efter at have opjusteret resultatforventningen for andet kvartal, er selskabet aktiekurs skudt yderlige 16 procent i vejret, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Antallet af daglige aktive brugere er over det seneste år vokset med 37 procent til 82,7 millioner, mens omsætningen per bruger er steget med 8,0 procent.

Det blev i alt til en eksplosiv vækst i omsætningen på 48 procent til i alt 243 millioner dollar.

Reddits aktiekurs rundede de 57 dollar ovenpå regnskabet, godt halvanden gange værdien ved børsnoteringen på 34 dollar per aktie.

USA retter nye tech-restriktioner mod Kina

Kinas mobil- og tele-gigant Huawei rammes af nye restriktioner fra de amerikanske handelsmyndigheder.

Denne uge tilbagetrækker det amerikanske handelsministerium licens til eksport af visse chip-komponenter til virksomheden, skriver finansmediet CNBC.

Restriktionen er den seneste i en årelang bestræbelse på at stække Kinas voksende tech-industri.

”Vi vurderer kontinuerligt hvordan vi bedst kan forsvare vores nationale sikkerhed og udenrigspolitiske interesser, ved at forholde os til det evigt foranderlige trusselsbilledes og teknologiske landskab,” lyder fra en talsperson fra ministeriet.

De tilbagetrukne licenser berører også øvrige kinesiske virksomheder, som ikke specificeres. Huawei har siden 2019 figureret på USA’s ’Entity List’ – en opgørelse over virksomheder, der sortlistes af nationale sikkerhedshensyn.