Artikel top billede

Bagmandspolitiet tiltaler seks offentligt ansatte i it-bestikkelsessag

Opdateret: Anklagemyndigheden er nu klar til at gå i retten med de seks første sager om bestikkelse af offentlige it-kunder.

Anklagemyndigheden rejser nu straffesag mod seks offentligt ansatte for at have modtaget bestikkelse.

De første sager indledes allerede i slutningen af næste måned.

Ifølge chefanklager Steen Bechmann Jacobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kendt som Bagmandspolitiet - har de tiltalte i strid med straffeloven modtaget telefoner, tablets og andet it-udstyr til en værdi af op til cirka 40.000 kroner fra "en privat leverandør", som de har samarbejdet med.

Der er nedlagt navneforbud i sagen og chefanklageren ønsker derfor ikke at sætte navn på de tiltalte eller de offentlige arbejdspladser, hvor de er ansat.

Retsligt efterspil

Med anklagerne har Bagmandspolitiet taget hul på det retslige efterspil i den store bestikkelsessag, som startede sidste sommer i Region Sjælland.

De tre første straffesager er allerede planlagt til at skulle begynde den 29. november ved Retten i Glostrup.

De seks anklagede blev i juni i år sigtet i forbindelse med en større aktion, hvor politiet ransagde en række adresser. I alt blev omkring 30 personer sigtet i forbindelse med sommerens aktion.

Samtidig med at der nu rejses de første tiltaler i sagen har Bagmandspolitiet besluttet at droppe sager mod otte af de personer, som blev sigtet i sommer.

"I nogle af tilfældene har det simpelthen vist sig, at den mistænkte person aldrig har haft noget at gøre med den bestikkelse, som de var blevet kædet sammen med."

"Der har været tale om en form for identitetsmisbrug, hvor de i strid med de faktiske forhold er blevet udpeget som bestukne. Derfor er de naturligvis ikke længere sigtet, og der vil ikke blive ført straffesag mod dem,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

I andre tilfælde er sagen opgivet, fordi det af andre grunde vurderes, at der ikke er grundlag for at rejse en sag, oplyser han.

Steen Bechmann Jacobsen oplyser desuden, at den del af bestikkelsessagen, som kom frem i sommeren 2015, fortsat er under efterforskning.

"Men jeg kan ikke sige, hvornår vi kan tage stilling til, om der rejses tiltaler mod de personer, som blev sigtet sidste år," siger Steen Bechmann Jacobsen.

Læs også:

Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Staten strammer op på krav ved it-udbud: Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere