Artikel top billede

Norske Visma køber dansk konsulenthus: Får kontrol med 180 it-freelancere

Den norske it-koncern har ambitioner om at tage en solid bid af det voksende marked for freelance-it-konsulenter og lægger omkring 70 millioner kroner på bordet for at overtage den danske konsulent-broker, Mind4IT.

Virksomheder anvender i stigende grad freelance-konsulenter til deres it-projekter.

Det er baggrunden for, at den norske it-koncern Visma nu overtager det danske firma Mind4IT, som med 180 udrykningsklare it-konsulenter er blandt de største danske udbydere af såkaldte "fleksible it-kompetencer".

Mind4IT har de seneste to år mere end fordoblet sin omsætning, som i 2015 nåede op på 214 millioner kroner med et overskud, som ifølge selskabet endte på 15 millioner kroner.

Parterne i handlen ønsker ikke at oplyse købssummen, men ifølge Computerworlds oplysninger ligger prisen for det danske selskab i omegnen af 70 millioner kroner.

Det er planen, at Mind4ItT under den nye ejer skal fortsætte som et selvstændigt selskab.

Opkøbet kommer efter, at Vismas consulting-division de seneste to år - med rimelig succes - har arbejdet med at opbygge sin egen freelance-børs for it-konsulenter.

Det er baggrunden for, at man nu kaster sig ud i et opkøb som med et slag fordobler volumen i Vismas danske konsulentforretning.

Administrerende direktør i Visma Consulting, Carsten Boje Møller, lægger ikke skjul på, at den norske koncern med opkøbet vil have del i den forventede vækst i kundernes brug af højt specialiserede it-konsulenter.

"Købet af Mind4it er en voldsom udvidelse på det her område. I Visma Consulting arbejder vi allerede med klassisk systemudvikling og projektforretning. Men kunderne har også deres egne interne projekter, hvor de har brug for konsulenter på freelancebasis. Nu vil vi gerne sætte boost på det og efterkomme den stigende efterspørgsel, som vi mærker fra vores kunder", siger han.

Mind4IT har mere end 10 år på bagen og har i forvejen et samarbejde med at levere konsulenter til Vismas projekter.

Men den største gevinst vil ifølge Carsten Boje Møller blive hentet hjem i kraft af, at de to firmaer nu får adgang til at hinandens kunder.

Her står Mind 4IT især stærkt på det private marked og finansielle sektor, mens Visma Consulting har godt fat i kunder på det offentlige marked samt indenfor den finansielle sektor.

De unge vil ikke være lønmodtagere

Carsten Boje Møller fortæller, at mange af de nye talenter blandt it-konsulenter i dag foretrækker freelance-tilværelsen som alternativ til en traditionel fastansættelse.

"Mange af de unge talenter skaber deres sociale netværk gennem digitale medier. Derfor tænker de anderledes end ældre folk i branchen som mig selv. De unge tiltrækkes af de spændende projekter og de spændende teknologier frem for stoltheden ved at kunne sig,e at de er ansat i et stort firma. Samtidig har de nogle kompetencer, som er relativt nemme at beskrive, og de kan derfor lettere "transporteres" mellem virksomheder," siger han.

Udover consulting-divisionen består Visma-koncernen i dag af en software-division med fokus på blandt andet ERP-systemer samt løn- og HR-systemer til míndre og mellemstore virksomheder.

Et af de danske flagskibe er her e-conomic, som Visma købte i fjor for omkring halvanden milliarder kroner.

Tredje ben i Visma-koncernen er en division som primært leverer outsourcing services indenfor bogholderi og løn- og personaleadministration.

Danmark er langt fra det eneste land, hvor Vismas ejere i kapitalfondene HgCapital, KKR og Cinven har haft checkhæftet fremme. Alene i december opkøbte Visma fem selskaber i Finland, Sverige og Norge, fortæller Carsten Boje Møller.

Læs også:

Efter opkøbet af e-conomic: Visma klar til dansk offensiv

Danske it-konsulentfirmaer skovler penge ind: Så vildt går det for sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere