Artikel top billede

Uro blandt Atea-investorer: Storaktionær graver i bestikkelsessagen

Udenlandsk investeringsfond i gang med at undersøge Ateas rolle i bestikkelsessagen fra Region Sjælland. Meget usædvanlig fremgangsmåde, siger erfaren virksomhedsrådgiver.

Usikkerheden om it-firmaet Ateas rolle i bestikkelsessagen i Region Sjælland får nu en stor Atea-aktionær til at reagere.

En udenlandsk investeringsfond, der på vegne af en stribe mindre aktionærer angiveligt kontrollerer op mod fem procent af Ateas aktier, er på egen hånd begyndt at indsamle informationer om sagen.

Det fortæller en ledende medarbejder i investeringsfonden til Computerworld.

Den pågældende har selv henvendt sig til Computerworld og udtaler sig anonymt og på betingelse af, at navnet på investeringsfonden ikke kommer offentligt frem.

Den pågældende siger samtidig, at man ved at henvende sig til Computerworld håber at få mere viden om bestikkelsessagen.

Angiveligt er man især interesseret i at få klarlagt, hvad Ateas ledelse har vidst om sagen, og hvornår sagen blev anmeldt til politiet.

"Vi henvender os som investor alene for at få en bedre fornemmelse af, hvad Ateas ledelse vidste om den her sag og hvor stor tillid, der generelt er til Ateas ledelse," siger kilden til Computerworld.

Kilden understreger samtidig, at man har stor respekt for Ateas resultater, samt at man har tillid til, at ledelsen driver virksomheden effektivt.

Højst usædvanligt

At en professionel aktie-forvalter på den måde søger informationer direkte hos pressen, er ifølge seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet ikke noget, man ser hver dag.

"Det er højst usædvanligt, at en investor søger den slags oplysninger ved at kontakte udvalgte journalister. Det kan være udtryk for, at man som investor gerne vil vide, om der er flere ubehagelige ting på vej i pipelinen," siger Lars Krull.

Når en investor på den måde selv begynder at indsamle informationer om et firma eller en konkret sag, kan det være udtryk for frustration hos investorerne.

"Investorerne er givetvis trætte af at politiet, offentlige kunder og Ateas ledelse måske ved mere end dem selv om den her sag," lyder det fra Lars Krull.

Atea har i kølvandet på bestikkelsessagen måttet nedjustere sine forventninger til sit kommende regnskab.

Uroen om selskabet har fået aktiekursen til at falde med omkring tyve procent, hvad der svarer til et fald i aktieværdien på omkring halvanden milliard kroner.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommenter fra bestyrelsesformand og storaktionær i Atea, Ib Kunøe.

Læs også:

Fængslet Atea-ansat styrede bestikkelseskonto

Analyse: Bestikkelsessagen er et forretningsopgør, der løb af sporet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere