Artikel top billede

Apple bløder op over for sine forhandlere: Giver grønt lys til helt nyt område

Apple-forhandlere får lov til at hjælpe kunderne med automatisk konfigurering af iPads og iPhones. Det er tegn på, at Apple erkender, at forhandlere er nødvendige for at få succes på erhvervsmarkedet.

Apples bløder nu en lille smule op for sin ellers ekstremt stramme styring og lader en række af sine partnere og forhandlere få en bid af markedet for management- og deploymentservices.

Den overraskende åbning betyder, at Apple Premium Resellers nu får mulighed for selv at stå for at servicere deres kunder gennem det såkaldte Device Enrollment Programme (DEP). Det oplyser Apples danske pressebureau.

DEP-programmet sigter især på at gøre udrulningsfasen mere smidig, hvilket ifølge Apple længe har stået højt på ønskelisten i kundernes it-afdelinger.

Rent praktisk kan Apples partnere nu tilbyde automatisk konfigurering af devices, ligesom man kan automatisere oprettelse af de enkelt medarbejderes devices og brugerprofiler.

Programmet er blandt andet rettet mod uddannelsesinstitutioner, men omfatter også andre typer af virksomheder.

Gennem DEP-programmet kan kunder, der har købt en såkaldt mobile device managemnt-løsning (MDM), nu styre deres flåde af Apple-devices og få udrullet apps og anden software gennem Apple-forhandlerne i stedet for som hidtil at skulle købe ydelsen direkte fra Apple.

Hård styring

Apple har altid haft ry for meget hård styring af priser og leverancer og kunderelationer, som er en central del af Apples meget stærke brand.

Den stramme styring har været en væsentlig forklaring på firmaets astronomiske indtjening.

Men med den seneste åbning overfor sine forhandlere løsner Apple en smule på tøjlerne.

Det ligger i logisk forlængelse af, at Apple har signaleret, at man nu vil satse på at få foden indenfor på erhvervsmarkedet.

Trækket kan ses som tegn på, at Apple har måttet erkende, at man med ambitionerne om at få fat i erhvervskunderne på mange måder befinder sig i et fundamentalt andet terræn end i det consumersalg, som har båret Apple fremad gennem den sidste 10-15 år.

En væsentlig komponent i et fremstød mod erhvervskunderne er at inddrage partnere og forhandlere, som både er mere fleksible og tættere på kunderne end det stærkt centraliserede Apple selv kan kapere.

Tidligere i denne måned kom det frem, at Apple er langt fremme med planer om at gå ind i markedet for forretningsapplikationer til især enterprisemarkedet.

Apple er også gået i partnerskab med IBM om et tættere samarbejde indenfor forretningssoftware med præinstallerede apps til iPhones og iPads.

Et tilsvarende partnerskab med Microsoft har ført til, at kunder kan købe Office-programmer, som kan køre på Apples hardware.

Læs også:

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere