Artikel top billede

Lynkarriere: Dansker får topjob hos global it-gigant

39-årig dansker flytter til Californien og får globalt ansvar for it-kæmpes salg af pc og print.

Den 39-årige dansker Thomas Jensen er blevet udpeget til posten som chef for udvikling af HP's globale partnerstrategi i it-gigantens pc- og print-division. Han bliver dermed den højest placerede dansker i HP's hovedkvarter i Palo Alto i Californien.

Med det nye job gør Thomas Jensen lynkarriere i HP, efter at han for kun halvandet år siden blev hentet hos Vestas til jobbet som direktør for HP's danske pc-forretning. Det job supplerede han i øvrigt allerede i august i fjor med ansvaret for print-forretningen, da HP fusionerede sine to divisioner for print og pc.

Thomas Jensen er reelt allerede startet i sit nye job, hvor hans titel er vicepresident Worldwide Channel Sales i den globale version af pc- og printdivisionen (PPS), og han kommer dermed til at arbejde kun to skridt fra HP's absolutte topledelse, hvor CEO Meg Whitman sidder for bordenden.

"Det er et meget strategisk og projektorienteret job," fortæller Thomas Jensen på telefonen fra Palo Alto, hvor han i øjeblikket er ved at blive introduceret til sine nye kolleger i HP-hovedkvarteret.

Hans vigtigste opgave bliver at realisere HP's ambitioner om at gøre det mere enkelt for forhandlere og distributører at handle med HP - et budskab som også var centralt, da HP i februar i år præsenterede sine fremtidsplaner på sin partnerkonference i Las Vegas.

Samtidig skal han arbejde med at koordinere strategierne for de forskellige produktområder, som ud over print og pc også omfatter divisionen for software og services plus server, storage og netværk, som er samlet i enterprise-divisionen.

"Vi har i HP en selverkendelse af, at vi i en periode kunne have været skarpere og mere forudsigelige i forhold til vores kanalpartnere. Vi har måske overkompliceret tingene gennem en årrække. Det er noget af det, der har absolut højest bevågenhed fra Meg (Whitman, HP's CEO, red.) og hele vejen ned i organisationen. Vi lægger meget vægt på simplificering af vores partnerprogrammer - både i forhold til, at man som partner skal kunne optjene bonus fra den første solgte dollar og samtidig, at der skal være mere forudsigelighed og kontinuitet i de ting, vi foretager os i HP," siger Thomas Jensen.

"Det handler også om partnercertificeringer, registreringer af deals og i det hele taget, hvordan vi driver forretningen fremadrettet. Det gør, at vi mere og mere bliver en forretningsenhed, på trods af, at vi har forskellige produktområder," siger han.

"Det er ikke et job, man stiller sig op i kø til"

Vejen til det nye job er ifølge Thomas Jensen gået gennem en blanding af held og solidt arbejde.

"Det er ikke et job, man stiller sig op i kø til. Men i kraft af nogle af de projekter, jeg har været involveret i, har jeg fået en eksponering, som går ud over mine rent danske opgaver. Det har så gjort, at man har lagt mærke til mig," lyder det fra Thomas Jensen, som dog ikke forventer, at det bliver karrierens sidste jobskifte.

"Det er et meget projektorienteret og strategisk job, så det er ikke et, man sidder i på livstid. Men jeg rykker teltpælene op og flytter sammen med min kæreste til Palo Alto, så snart jeg har afsluttet mine opgaver i Danmark, og de amerikanske myndigheder har udstedt min arbejdstilladelse."

HP har de seneste år ført en noget omtumlet tilværelse med skiftende strategiske meldinger, nedskæringer og et stort antal personudskiftninger både i det amerikanske hovedkvarter og i den danske organisation. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Galleri: To år med kaos hos HP
Nyt topjob: Denne dansker ryger helt til tops i HP
HP's plan: Her skal vi og kanalen tjene penge
HP-topchef stopper med omgående virkning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere