Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Forbrugerombudsmand: TDC's metoder er ulovlige

TDC's medarbejdere har brudt loven i deres iver efter at sælge nye produkter til kunderne.

Danmarks største teleselskab TDC har brudt loven ved at ringe og forsøge at sælge nye produkter til sine eksisterende kunder.

Det slår Forbrugerombudsmanden nu fast efter at have gennemgået telefonsamtaler mellem TDC og teleselskabets eksisterende kunder.

For mens TDC i første gang selv hævdede, at TDC's opkald til kunderne udelukkende handlede om at tjekke kundernes tilfredshed, altså kundepleje uden salg, viste de båndede samtaler mellem TDC-medarbejdere og kunder noget andet.

"Ved stikprøvevis gennemlytning af samtalerne viste det sig, at TDC's medarbejdere i vidt omfang benyttede samtalerne til at tilbyde kunderne mobiltelefonabonnementer og tv-programpakker. Hvis kunden gav udtryk for at opleve tekniske problemer, blev kunden derimod henvist til selv at kontakte TDC," lyder det på Forbrugerombudsmandens hjemmeside

Og den går altså ikke, ifølge Forbrugerombudsmanden Henrik Øe.  

Ikke acceptabelt

"Det er ikke acceptabelt, hvis erhvervsdrivende ringer forbrugere op under påskud af, at der er tale kundepleje, og benytter lejligheden til at omtale produkter, som kunden ikke allerede har hos den pågældende udbyder," udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse.

Den ulovlige praksis er både i strid med markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven.

"Der er snævre grænser for, hvornår man uanmodet må ringe egne kunder op. Jeg vil nu orientere teleselskabernes brancheorganisation med henblik på at sikre, at alle teleselskaber er bekendt med reglerne."

TDC lover nu at rette op og har indgået et såkaldt tilsagn med Forbrugerombudsmanden.

"TDC har valgt at samarbejde med Forbrugerombudsmanden og har derfor tilkendegivet, at TDC, for at undgå fremtidige tvivlstilfælde, nu dropper de populære servicekald til de af selskabets kunder, der ikke har givet særlig tilladelse hertil," skriver TDC i en pressemeddelelse.

Skulle TDC alligevel ikke overholde tilsagnet, kan der vente teleselskabet en bøde.




IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Partner Solution Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til Internationalt Samarbejde

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Applikationsmanager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere